İYİ Partide geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen il kongresinde başkan adayı olan Caner Demir, kongre sonrasında açıklamalarda bulundu.

Demir, "Demokrasi öylemi ...Seçilen adaya hayırlı olsun.Seçim bittikten sonra gece saat bire kadar arayan ilçe başkanlarıma, cesur yürekli delegelere ve dostlarıma çok teşekkür ederim. İYİ ki sizleri tanıdım..

Dik duran yönetimim ve Adam gibi adamlara da saygı ile eğiliyorum. Seçim yerinde selam vermeyip, başarılar dileme cesareti göstermeyenler asla İYİ partili olamaz. Mazbata alındığı için Artık açıklamamda bir sakınca görmüyorum. Bu yazımda tek bir yalan dolan ve abartı yoktur. Bakıyorum da her kes demokrasi havarisi kesilmiş. Bizim Tüzüğümüze göre il başkanlığı seçimlerini genel idare kurulu alır ve tarih verilir yapılır.. Fakat daha il başkanlığı #covit-19 tedbirleri alınmadan, merkez ilçe seçimleri bittiğin de genel merkeze bir yazı ile müracat yapılması lazım gelirdi oda yok. Şifaen bir telefonla ve münfesih durumdaki il başkanlığı alelacele bir seçim kararı alarak 15 gün önce ilçe seçim kuruluna dilekçe yi vermiş tir.. Karar alma yetkisi olmamasına rağmen!!!!! Genel kurul toplanması için partide çalışan elamana sahte imza arttırarak ve eşlerinizin adına imza atarak çoğunluğu sağlama telaşınızı da geçin...Divan başkanı ve üyeleri, özellik le rengini belli etmiş bir ilçe başkanını oraya yazmanız, Millet vekili adayımız Fatih Mehmet Şahin ve Vahdi Arısoy başkanım gibi belediye başkanlığı yapmış isimler dururken bu hamlenizde etik değildi.

Listemdeki genç arkadaşların babaları üzerinden baskı yapmanızda etik değildi. Listemdeki bazı isimlere oyunu Caner Demir'e ver benim listemde de ol demenizde etik değildi. Hazırladığım delegelerimi yanım dayken alıp, tek tek arayıp o salona getirmemek için ve oylarımı almak isteyişiniz hiç etik değildi.. Hele bazı delege ve başkanlık yapmış isimleri şehir dışından aratmanız etikliği geç manidardı.. Artık Ankara dan yola çıkmayan aracı Nevşehir den almaya çalışmanız da manidardı. Kongreler başlamadan bu partiden bir şey olmaz diyenler bana birlik beraberlik çağrısı asla yapamaz. Bu yüzden süresi için de seçim kuruluna bile kongre iptali için müracaat etmedim.

Biz Ekibim ile partimizin yanındayız. Toplantılarım da bazı olayların hesabını seçileyim seçilmeyeyim soracağım derken de şaka yapmıyordum. Parti içi genel merkezle istişare yapılarak bu konular aydınlatılacaktır. Şunu Hiç kimse unutmasın. Ben bu yola Yezit gibi kazanmak için çıkmadım, Hüseyin gibi kaybetmeyi göze alarak çıktım.Ama asla vicdanımı kerbela da bırakmak peşinde olmadım. Bizim çıktığımız yolda adam satanlar la işimiz olmaz. Timsah gözyaşları döküp, birlik beraberlik Çağrısı yapmayın Yine söylüyorum, Gençler kadınlar olmadan zorla yönetime yazdığınız insanlar la olmaz. Hele biri var avukat arkadaş 2.5 yıldır her başkanın listesinde var. Bire mübarek bir gün partiye bari gel. Allah'ını seversen yoksa girme kardeşim yönetime tıpkı partili olmayanları delege yapıp 551 delege yerine sahte imzalarla genel kurula gittiğiniz gibi. Bu yazımdan kim ne alınacaksa alınsın bide sosyal medya üzerinden gençlik ve kadın aramayın arayın yardımcı olalım. Sayın Genel başkanıma yakışır  işlerle uğraşın. İYİ Parti şov yeri değildir. Bir Gün Mutlaka Millet ittifakını bozacak açıklamalardan uzak durun.

CHP ve İYİ parti demokrasinin ana unsurudur. İkisi de yükseliştedir. İl başkanlığını kimin kazandırdığı bellidir. Genel merkezde Nevşehir de Gençlerin listesi çarpışıyor denmesi bile onur verici.. Saygılarımla. Allah bize Yar, Turan Bize Yol olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadelerinde bulundu.