MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Pof. Dr. Filiz Kılıç, yaklaşan yerel seçim sürecine ilişkin bir taraftan ziyaretlerini sürdürürken bir taraftanda projelerini birer birer açıklamaya devam diyor...

Bir şehrin gelişmesinde sanayi vazgeçilmezlerindendir. Şehrimizin ekonomik gelişmesi  içinde sanayimiz ve sanayi esnafımız da bizim için vazgeçilmez bir unsurdur. Şehrimiz için öncelikli projelerimizden birisi de sanayi projemizdir. Sanayi için proje geliştirirken önceliğimiz esnafımızın sorunlarını tespit etmek oldu. Yaptığımız çalışmalar sonucunda esnafımızın sorunları
• İş olanakları
• Kira ve girdilerin yüksek olması
• Yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç duyulması

Ve bu sorunlar için uygulanabilir projeler tasarladık.
Öncelikle sanayicimizin en büyük sorunu olan iş kapasitesini artırmak için yerli ve yabancı yatırımcıları şehrimize kazandıracağız. Belediye olarak yatırımcılara köstek değil  destek olacağız.

Bunun için :
Alt yapı hizmetleri, Uygun yer tahsisi gibi sorunları belediyemizce gidereceğiz. Şehrimizi sanayi bakımından yatırımcılar için cazip hale getireceğiz.
Yeni sanayi sitesi projesi
Yeni modern sanayi sitesi kurulması projesi kapsamında esnafımıza yakışan bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni kurulacak olan sanayi sitesi her iş kolunun ihtiyacına uygun her iş kolundan temsilcileriyle yeni sanayi sitemizin ihtiyacı belirlenecek, sanayicimiz mağdur edilmeden iş yeri sahibi olması sağlanacak. Yeni sanayi sitesinin fiyatlandırılması uçuk rakamlarla değil, maliyeti en düşük şekilde belirlenecek. Vergi levhası ile faaliyet gösteren sanayicilerimize öncelik verilecek.

Kılıç açıklamasının devamında; 

Helal kazancının peşinde, alın teri ile ekmeğini kazanan istihdam kaynağı kardeşim; Siz isteyeceksiniz, bu Kardeşiniz yapacak.

Sanayi Sitemizi, sanayi esnafımızın istediği, emrettiği şekilde, onlar için en elverişli bölgeye, en uygun şartlarda taşıyacağız.

“Yeni Çevre Yolu” güzergahında yepyeni bir tesis…

Vergi levhası ile faaliyet gösteren esnafımız öncelikli olarak faydalanacak.

Yeni tesisimizde, her iş kolunun ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma bölgesi planlanacak. Devletimizin desteği ile tesis binaları, arsa bedelleri, altyapı ve üstyapı yatırımları için çok düşük faizli kredi imkanları ve 15 yıla varan ödeme koşulları ile esnafımız kazanacak, Nevşehir kazanacak.

Gençlerimiz için, geleceğimiz için, Nevşehir için çalışıyoruz. 
Artık Nevşehir'de "yatırım"lar Nevşehir'e, Nevşehirli'ye kazandıracak. Faydasız, gösteriş için hiçbir yatırım yapılmayacak. Attığımız her adım, yaptığımız her iş memleketime kazandıracak.

"Nevşehir kazanacak, Nevşehirli kazanacak"