Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret etti. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın Kapadokya Turizminin lokomotifi olan Göreme’ye büyük katkılar verdiğini belirten Başkan Cingil, acısıyla tatlısıyla bir yılı ve sezonu geride bıraktıklarını söyledi. Cingil, “Göreme 2012 yılında iyi bir sezon geçirdi. Bunun anlamı önemli çünkü bu topyekûn yapılan çalışmalar ve girişimler neticesinde olan bir şey. Sayın Valimiz de bizlere bu noktada ciddi destekler verdi. Kendisine Kapadokya’ya özellikle de Göreme için yaptığı çalışmalardan dolayı Göremeli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise, Kapadokya’nın sadece Türkiye değil dünyanın da sayılı turizm merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Göreme’nin turizm kalitesinin arttığına dikkat çeken Vali Savaş, “Turizm çıtamız daha da yükselecek, Göreme’de bunların en başında yer alan bir merkezimiz. Turizmde kalitenin artması birlikte yapılacak bir çalışma neticesinde ortaya çıkacaktır. İlimizin turizm seviyesinin daha da yükselmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyarette Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’a Göreme’nin simgesi olan Roma Kalesi’nin yağlı boya resmini hediye etti.