NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde Ak Partinin yeni dönem için güven oyu verdiği ve aday gösterdiği Belediye Başkanı Mustafa Dursun, 30 Mart seçimleriyle birlikte İlçenin makus talihini değiştirecek projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde ilçede TOKİ Konutlarının inşasına başlanması, Meslek Yüksek Okulunun açılarak ilçe ekonomisinin geliştirilmesi gibi konularda çok önemli adımlar atan Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, yeni dönemde TOKİ 2. Etap konutları, Doğalgaz, entegre hastane gibi konularda da ilçenin kaderini değiştirecek yatırımlara imza atmaya devam edecek.

2009 Seçim beyannamesinde halka taahhüt ettikleri hemen hemen bütün çalışmaların yerine getirildiğine dikkat çeken Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, “5 Yıllık dönem içerisinde geriye dönüp baktığımızda taahhüt ettiğimiz her şeyi üstesinden geldik. 2013 yılı da bizim için dolu dolu geçti. İlçemizin makus talihini, geri kalmışlığını gidermek adına yaptığımız en güzel işlerden biri TOKİ konutları oldu. Birinci etap bitmek üzere. İkinci etapla ilgili çalışmalar sürüyor. Seçimlerden sonra 300 – 350 konutluk yeni bir konut projesini ilçemizde hayata geçireceğiz. İlçemizde heyecan yaratan bir diğer çalışma ise doğalgaz oldu. Nüfusu 10 bini geçen yerleşim alanlarında doğalgaz hizmetinin getirilmesi için çalışmalar ilçemizde de başlatıldı. İlçemize bağlı Karacaşar ve Tuzköy’ün bağlanmasıyla birlikte ilçe nüfusumuz 12 binlere ulaştı. Geçtiğimiz yıl doğalgaz için 3 bin 500 kişinin başvurması gerekirken bin 700’lerde kaldık. Bakanlar Kurulu tarafından açıklandı. Başvuru süreci 2014 Haziran ayına kadar uzatıldı. Nasip olursa doğalgaz ile ilgili yeni bir kampanya başlatacağız. Çok önemsediğimiz konulardan biri de entegre hastanemiz. Mimari proje hazırlandı. Bu ay içerisinde TOKİ ye devir ediyorlar. İlçemizde 5 bin metre karelik bir alana entegre hastanemizin yapımına başlanacak. Kapalı Pazar yeri projemiz için Kalkınma ajansından 500 bin TL paramız çıktı. 200 bin TL sini gönderdiler. Gülşehir’imize yakışır bir Pazar yerini yaz ortalarına doğru halkımızın hizmetine sunacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.