Başkan Ünver Proje Defteri Dolu

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir belediyesi 2014 yılının ilk aylarından itibaren başlatacağı çalışmalarla il merkezini daha modern ve yaşanabilir bir hale getirmeyi hedefliyor.

2014 Yılında il merkezinde köprülü kavşak, alt geçir, yürüyüş ve bisiklet yolu çalışmalarıyla bir yandan şehir içi trafiğini rahatlatmayı planlayan Nevşehir Belediyesi, bir yandan da halkın sosyal etkinlik alanını da artırmayı planlıyor.

Çift Köprülü Kavşak Çalışması Kısa SüredeTamamlanacak …

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’de iki ayrı merkezde yapılacak köprülü kavşak çalışmasıyla şehir içi trafiğinin büyük oranda rahatlatılacağını belirtti.

1.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasını planladıkları bu çalışmaların yanında Meteris meydanına alt geçit yapılacağını da söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Önümüzdeki yıl ilimiz merkezinde özellikle şehir içi trafiğinin rahatlatılmasına yönelik çalışmalarımız olacak. İki köprülü kavşak çalışmamızı 40 günlük kısa bir süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Meteris ve Vilayet önünde yapacağımız iki ayrı çalışma ile de buradaki trafik yoğunluğunun daha da azalmasını sağlayacağız. Allah’ın izniyle 2014 yılı içerisinde şehir içi trafik yoğunluğunun büyük oranda çözüme kavuşturulduğunu göreceğiz. Ramazan ayında inşallah bu köprülü kavşaklarımız ve alt geçitlerimizle birlikte rahat ve huzurlu bir Nevşehir’e kavuşacağız” açıklamalarında bulundu.

Yeni Yürüyüş ve Bisiklet Yolu …

Nevşehir Belediyesinin 2014 yılında yapmayı planladığı çalışmalardan biri de Şehitlik önünden başlayıp Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi önüne kadarki alanda bisiklet ve yürüyüş yolu çalışması olacak.

Söz konusu çalışmaların Mart ayından itibaren başlatılması planlanırken, kaldırım düzenlemelerinin yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İlimiz merkezindeki trafik yoğunluğunun çözüme kavuşturulması için yapılacak köprülü kavşak ve alt geçitlerin yanında, Şehitlik önünden itibaren başlayıp Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi önüne kadarki alanda uygulanacak olan bisiklet – yürüyüş yolu projelerinin toplam maliyetinin 25 Milyon TL dolayında olacağına dikkat çekerken, 2014 yılında da belediyenin Nevşehir halkı için proje ve iş üretmeye devam edeceğinin altını çizdi.