Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

Başkan Yıldız yayınladığı mesajında; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir.

Bu düşünceden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha O'nun çok değerli düşüncelerine yönelterek dünü, bugünü ve yarınlarımızı tekrar anlamak ve değerlendirmek için bir fırsat olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum.

Millet olarak; Atatürk’ü anlayan, inkılaplarını kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren, öz değerlerine bağlı, vatanını seven, inançlı nesiller yetiştirmenin temel görevimiz olduğunu unutmamalıyız. Bu hedefe doğru yürürken, ülkemizin gelişmesi, büyümesi, modernleşmesinin sağlanabilmesi adına birlik ve beraberlik içinde çalışmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır.

Kısa bir süre önce 95. yıldönümünü kutladığımız ve Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak dünyanın en güçlü devletleri arasına girme yolunda hızla ilerlemektedir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz dâhil tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.