Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine menfur saldırının halk tarafından püskürtüldüğünü söyledi.

Başkan Yürekli "FETÖ’nün kirli emelleri için devletine, milletine silah doğrultacak kadar hainliğe bulaşmış, dış güçlerin maşası bu gizli yapıya en güzel cevabı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletimiz vermiştir. Bu hain darbe girişimi sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine yapılmadı. Türkiye ile aynı safta olan, gözü ve gönlü Türkiye’de olan, umudunu Türkiye’ye bağlayan dünyadaki dost ve kardeşlerimize yönelik yapılan bir hainliktir. O gece, gencinden yaşlısına, işçisinden patronuna, köylüsünden kentlisine, kadınından erkeğine kadar milletimizin tüm fertleri parti, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin hain FETÖ’cü hainler karşısında tek vücut oldu ve hainler bertaraf edildi" dedi. 

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli mesajında "Allah´a şükür ki darbelerin susturduğu ezanlardan, ezanların susturduğu darbeyi görebildik. Bu vatana ihanet edenler, kesinlikle bir gün şamarını yer 15 Temmuzda olduğu gibi. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.