Seçime bir yıl kala daha şimdiden Gülşehir ve Hacıbektaş gibi ilçelerin belediye başkanlıklarında B planını uygulamaya geçirmeye hazırlanan isimler konuşuluyor.

Belediye Başkanlığındaki Başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan ve 2000 nin altında kalarak Belediyeleri kapanması gündemde olan Bazı Belde Belediye Başkanlarına bağlı bulundukları İlçelere Belediye Başkanlığı konusunda vatandaşlardan baskı geldiği bildirildi...

Hacıbektaş ilçesinde ilçeye bağlı Karaburna Belediye başkanlığı koltuğunda iki dönem oturan Yusuf Koçak hatırlanacağı üzere koltuğu bu dönem CHP’li Selim Deniz’e kaptırmıştı. Ancak Koçak belediye başkanlığından vazgeçecek gibi görünmüyor. Koçak Ak Parti’den Hacıbektaş belediye başkan aday adayları arasında.

Öte yandan Gülşehir ilçesine bağlı Karacaşar ve Tuzköy ile Ürgüp'e bağlı Başdere ve Mustafapaşa beldelerinin de kapanacak belediyeler arasında bulunması itibariyle hem Karacaşar Belediye Başkanı Muammer Akcan’ın, hem de Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak’ın Gülşehir belediye başkanlığına,Ayrıca Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent AK ın da  Ürgüp Belediye Başkanlığına, aday olabilecekleri daha şimdiden konuşulmaya başlandı.Öte yandan Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ın ismide Derinkuyu ilçesiyle anılıyor.

Seçim günü yaklaştıkça diğer ilçelerden de kapanacak olan belediyelerin başkanlarının benzer aday adaylıklarının gündeme gelebileceği aşikar.

Anlaşılan Yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için  Çok aday adaylığı yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor...