Bayanlara Projelerini Anlattı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’deki yerel seçim çalışmalarına hız veren Bağımsız Türkiye Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı İkbal Şişman, bayanlara özel bir toplantı gerçekleştirdi.

Bayanların ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantıda bayanlara özel projelerini anlatan Bağımsız Türkiye Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı İkbal Şişman, ilimizde ev kadınlarının en büyük problemlerinden birinin ev ekonomisine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bu konuda göreve seçilmeleri durumunda bayanların evlerinde yaptıkları el işi ürünlerini pazarlayabilecekleri bir sistem geliştireceklerini kaydeden Bağımsız Türkiye Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı İkbal Şişman, “Bu projemiz sayesinde evinde ürettiği ürününü değerlendirebilecek olan ev hanımlarımız çocuğunun cebine harçlık koyabilecek. Aile bütçesine katkı sağlayabilecek. İlimizde kadınlarımızın okuma yazma oranı oldukça düşük. İlkokul ya da ortaokul mezunu olup çalışma hayatına atılamayan kadınlarımız böylece iş hayatına da atılmış olacaklar. Kadınlarımızın bu çilesine son vereceğiz. İstemedikleri yerlerde, ağır şartlarda ve düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmayacaklar. Sadece el işi ürünleri değil mantı, makarna ve reçel gibi gıda ürünlerini de bu pazarımızda pazarlayabilecekler” diye konuştu.

Nevşehirli bayanlar için bir başka projesinden daha bahseden Bağımsız Türkiye Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı İkbal Şişman, ilimiz merkezinde sadece bayanlara özel açılacak bir sosyal tesis ile bayanların sosyal hayata adapte olacaklarını da söyledi.

Toplantıya katılan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Seçil Mumcuoğlu, Partinin Türkiye genelindeki sorunlara bakış açısı konusunda bayanlara açıklamalarda bulunurken, toplantıya katılan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Nevşehir’deki kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi, okuma yazma oranı gibi konularda toplantıya katılanlara bilgiler sundu.