MHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu mesajında, Yüce Allah'tan, bu mübarek Kurban Bayramı'nın Nevşehirimiz, Ükemiz, Milletimiz ve Türk-İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum ifadelerini kullandı.
Bayramların, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut ve sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günler olduğuna dikkat çeken Kalfaoğlu, mesajına şöyle devam etti:

"Bu vesileyle de milletimiz, Kurban Bayramı boyunca şanlı tarihinin derinliklerinden bugüne taşınan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerini sergilemektedir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Bayramların getirdiği barış ve huzur ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Özellikle bayram günlerinin kazandırdığı alışkanlıkla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Umudumuzu canlı tutmalı, sorunlarımızı birlik içinde aşabileceğimize olan inancımızı korumalıyız. Dini bayramlar, Müslümanlar arasında sevinç, coşku ve barış rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı ulvi bir atmosferdir. Bu anlamda, idrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramı'nın çok derin ve etkili bir nüfuz alanı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayramın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum"dedi.