Büyük Biirlik Partisi Adana Seyhan'da BBP Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ'nin Katılımlarıyla Adaylarını tanıttı. Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen  aday tanıtım toplantısında BBP Genel Başkanı  Mustafa DESTİCİ  Adana, Mersin Hatay, Osmaniye Niğde, Aksaray ve Nevşehir  belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım Törenine Nevşehir’den biri otobüs olmak Üzere konvoy oluşturularak Nevşehir BBP il Başkanı Yavuz ULUER BBP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Uysal  İl ,ilçe ve Belde Belediye Başkan Adayları ,Nevşehir BBP il ,ilçe Yönetimiyle Adana ya Çıkarma Yaptılar…

 


ADANA’DA COŞKU DOLU ‘ADAY’ TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞAN GENEL BAŞKANIMIZ MUSTAFA DESTİCİ, ‘HSYK DEĞİŞİKLİĞİ KANUNLAŞIRSA MİLLETE İHANET OLUR’ DEDİ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hükümetin Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili yaptığı değişiklik Meclis’te kanunlaşırsa bu millete ihanet olur. Milletin referandumla değiştirdiğini, yine millete götüreceksiniz.” dedi.

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partimizin Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak amacıyla Karayoluyla Adana’ya geldi

Seyhan Kültür Merkezi'inde gerçekleşen aday tanıtım toplantısı BBP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa  Şahin Tarafından Kuran okundu.Ardından Saygı Duruşu ve istiklal Marşı okundu.BBP Adana İl Başkanı Ahmet Şahin’in açılış konuşmasını yaptığı aday tanıtım toplantısı bir şölen havasında geçti.



Destici, partimizin Adana, Mersin Osmaniye, Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Hatay belediye başkan adaylarını Adana’da açıkladı. Destici buradaki konuşmasında, 17 Aralık’taki rüşvet operasyonu üzerinden hükümete yüklenerek, HSYK’nın yapısı ile ilgili yapılan değişikliğe tepki gösterdi. 17 Aralık’tan sonra başlayan süreçte Türkiye’nin yolsuzluk ve rüşvetle mücadelede sınıfta kaldığını ifade eden Destici, “Önceliklerimiz arasında, yolsuzlukla mücadele olmalıdır, hırsızlıkla mücadele olmalıdır, rüşvetle mücadele olmalıdır. Ve burada hiç kimse koruyuculuk anlayışı ile hareket etmemelidir. Bu olayların üzerini nasıl kapatalım anlayışını millete kabul ettirmeye çalışmamalıdır.” diye konuştu. 

“İHANET OLUR” 

Yolsuzluk operasyonu ile birlikte yargıyla oynanmaya başlandığına vurgu yapan Destici, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısının değiştirilmeye çalışıldığını anlattı. Destici, şunları söyledi: “Bundan sadece 3 sene önce 12 Eylül referandumunda bizim de 'Eksik ama evet' dediğimiz HSYK’nın yapısı oluşturuldu. Ne oldu da bunu tekrar değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz? Sadece bir şey oldu, ucu iktidar partisine dokundu, hepsi bu kadar. Hükümetin yaptığı HSYK ile ilgili değişiklik Meclis’te kanunlaşırsa bu ihanet olur. Çünkü milletin referandumla değiştirdiğini o zaman yine millete götüreceksiniz. Eğer millet evet derse o zaman biz de alırız milletin ‘evet’ kararını başımızın üzerine koyarız.

 Partimizin devlet malını yetim malı gibi gördüğüne dikkat çeken Destici, yolsuzluğu kimin yaptığına da bakılmaması gerektiğini bildirdi. Destici, “Resulullah Efendimiz (SAV)'in söylediği gibi, bizim rehberimiz odur. ‘Kızım Fatıma yapmış olsa da aynı cezayı verirdim’ diyor. Ülkemizi yönetenlerin de o anlayış içerisinde hareket etmesini bekleriz.” dedi.

 "HÜKÜMET KENDINE MÜSLÜMAN" 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 550 kişi olduğuna bakılmaması gerektiğini anlatan Destici, şöyle devam etti: “Meclis'i Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve PKK lideri, Bebek katili Abdullah Öcalan yönetiyor. 4 kişinin ipoteği altında. Meclis'i 4 kişi yönetiyorsa, Türkiye’nin kaderine 4 kişi karar veriyorsa biz niye o zaman 550 kişiye maaş ödüyoruz. Yeni anayasa yapacağız diye bir komisyon kurdular, iki sene çalıştılar. Milletin trilyonlarca parasını harcadılar. Ve ondan sonra dediler ki biz anlaşamadık, ayrılıyoruz komisyonu lağvettik. Peki bu milletin parasına ne olacak?” 

Hükümetin yalnızca kendine Müslüman olduğunu ifade eden BBP lideri, “Siz hep kendinize mi demokratsınız. Hep kendinize yontmaktan vazgeçin artık. Biraz da adil olun. Biraz da milletin tarafını tutun.” diye konuştu. Yeniden yargılama adı altında yapılmak istenenin örtülü bir af olduğuna dikkat çeken Destici, hükümetin PKK’lı teröristleri affetmeyi yeniden yargılama kılıfı adı altında yapmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

AKP Dün Darbeci Dedikleriyle Kol Kola Yürüyor

Genel Başkanımız  Mustafa Destici,yaklaşık bir saat sürdürdüğü konuşmasında  AK Parti’nin dün darbeci, cuntacı, vesayetçi dedikleriyle bu gün kol kola yürüdüğünü belirterek “Neyin peşindesiniz, milletin bu bilmeye hakkı yok mu?” diye sordu.
AK Parti’nin 12 Eylül Referandumu’nda ‘Türkiye özgürleşecek, bağımsızlaşacak’ diye kapı kapı gezip milletten oy istediğini hatırlatan Destici, “Ne oldu da şimdi 3 sene önce milli irade güçlerinin bir araya gelerek ‘evet’ dediği Anayasa Değişikliği ile oluşturulan HSYK’nın yapısına karşı çıkıyorsunuz. Ne oldu? Ne oldu da dün darbeci, cuntacı, vesayetçi diye suçladıklarınızla kol kola geziyorsunuz? Onlarla birlikte yasalar yapmaya çalışıyorsunuz. Ne oldu? Bunun cevabını bu millete verin ne oldu? Neyin peşindesiniz. Milletin bu bilmeye hakkı yok mu?” sorularını yöneltti.

Yeniden yargılanma konusuna de değinen Destici, aslında yapılmak istenenin örtülü bir af olduğunu savundu. Destici, şöyle konuştu: “Yeniden yargılanmaları gündeme getiriyorsunuz? Milleti niye kandırıyorsunuz? Bizim hukukumuzda zaten yeniden yargılanma var. Eğer bir haksızlığa, adaletsizliği yargılama sırasında uğranılmışsa zaten onun yolu şu anda açık. Ben buradan açık ve net olarak söylüyorum. Getirmeye çalıştıkları yeniden yargılanma değil. Şu anda yeniden yargılanma kılıfı altında örtülü bir af çıkarmaya çalışıyorlar.”

AK Parti’nin bunu yaparken, daha düne kadar terörist, paralel devlet dedikleri KCKile birlikte yapmaya çalıştıklarını ileri süren Destici, şunları kaydetti: “Bakın bu konuda kimlerle işbirliği yapıyorlar. Bu konuda dün ‘cuntacı’ dedikleri ile ‘darbeci’ dedikleri ile ‘Ergenekon’un avukatı’ dedikleriyle işbirliği yapıyorlar. Bu konuda kimle işbirliği yapıyorlar. Dün ‘terörist’ dedikleri, dün idam etmekten bahsettikleri, dokunulmazlıklarını kaldırmaktan bahsettikleri, dünün paralel devleti olarak iddia ettikleri KCK’lılarla, PKK’lılarla onların siyasi sözcüleri ile işbirliği yapıyorlar. Milletimizin bunları çok iyi bilmesi ve değerlendirmesi lazım.”
Her dönemde Türkiye üzerinde emeli olanların planlarına şahit olduklarını kaydeden Destici, hükümetin dış politikada başarısız olduğunu iddia etti. Destici, AB, Kıbrıs ve Ortadoğu politikalarımızdan bir sonuç alamadığımızı belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetin başını ellerinin arasına koyup düşünmesini tavsiye ediyorum. 1080 TL’nin altında çalışan milyonlarca kişi, açlık sınırının altında emek veriyor. Beğenmedikleri Yunanistan’ın bile kişi başı milli geliri bizimkinin 3 katı. İhracatla övünüyorlar ama ithalattan hiç bahsetmiyorlar. 2002′de cari açığımız 14 milyar dolarken, bugün 100 milyar dolar. 348 milyar olan gelirimizin 320 milyar TL’si dolaylı (KDV) vergilerdir. Zenginden alıp fakire giden değil, fakirden zengine giden bir sistem var


BBP’nin sahip olduğu belediyelerin tamamının iktidardan geçme olduğunu ifade eden Destici, şunları söyledi: “Neymiş efendim, iktidarın aldığı sahip olduğu belediyeler daha güçlüymüş. Size bir örnek vereyim; Şarkışla Belediyesi’nin iktidardan aldığımızda 4 milyon TL bütçesi, 7 milyon TL borcu var. Belediye bize geçti ve şu an bütçesi 4 yılda 22 milyon TL’ye çıktı ve borcu sıfır. Aynı şekilde diğer belediyelerimiz de çok disiplinli çalışıyor. Artık Adapazarı’na bir kadın eli değmeli. Ahmet Bayrak’a gelince, o gerçekten bir bayrak. Ocaklarda yetişmiş, en zor dönemlerde il başkanı olmuş ve her zaman kendini yenilemiş bir isim. Ahmet Bayrak Sakarya için en iyisidir. Sakarya için çok güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Millet artık BBP’yi bekliyor” 

Destici, konuşmalarının ardından Nevşehir Belediye Başkan adayını ,ilçe  ve belde Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.