Kamuoyunda 'Mezarda Emeklilik' olarak hafızalara kazınan, emeklilik koşullarının ağırlaşması ve yaş haddi doldurmadan emekli maaşı bağlanmamasına Büyük Birlik Partisinden çok sert bir yanıt geldi.
Haber: Seyfi Akil - BBP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Gürhan, Türkiye'de başa gelen her iktidarın ilk başta düzenleme yaptığı alanın çalışma yaşamı olduğunu söyledi.   

OGÜNTV
'ye önemli açıklamalarda bulunan Gürhan, ülkemizde çalışanlar açısından emekliliğinin adeta bir hayal olduğunu ifade ederek bu adaletsizliğin giderilmesi için çalışma yapılması gerektiğine inandığını söyledi.

Çalışan kesimin emekli edilmemesi için adeta çaba sarf edercesine düzenlemelerin yapıldığına dikkat çeken Gürhan, basın sektöründe çalışanların koşullarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Özellikle son dönemde basın sektöründe çalışan gazetecilerin ağır koşullar altında mesleklerini yapmaya çalıştığını söyleyen Gürhan, bu kişilerin çalışma koşullarının kesinlikle düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Bu kişilerin 60 yaşını beklemeden emekli edilmesi ve maaş bağlanması gerektiğini belirten Gürhan, basın mensuplarına itibari bir süre tanınmasının gerektiğini belirtti.



Gürhan, ülkemizde basın emekçilerinin hiç bu kadar zor şartlar altında çalışmadığını, bütün bunlar yetmiyormuş gibi birde fikirlerinden ve yazdıklarından dolayı içeri atıldığını söyledi. Bu yapılanların yanlış olduğunu ifade eden Gürhan, kendilerinin bunun tersini düşündüklerini söyledi. Ahmet Gürhan, basın kuruluşlarının birer kamu kurum ve kuruluşu gibi hizmet ettiğini, kamuoyunun bilgi alma ihtiyaçlarını gidermede önemli bir araç olduğunu vurguladı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, Türkiye’de basın sektörünün her alanında çalışanlarının önünü açacaklarının garantisini vereceklerini söyledi. 

Ogün Haber