Divan Başkanlığını BBP Niğde İl Başkanı ve MKYK Üyesi Bünyamin Karataş'ın yaptığı kongrede, mevcut Başkan Fatih Sağlamkardeş ın dışında başka aday çıkmadı. BBP İl Başkanı Yavuz Uluer, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Karataş ve partililerin katıldığı kongrede, Fatih Sağlamkardeş'in listesi yönetime seçildi.

 Nevşehir BPP İl Başkanı Yavuz Uluer in konuşması

İL BAŞKAN AHMET YAVUZ ULUER’İN KONUŞMASININ TAM METNİ:


SAYIN DAVA ARKADAŞLARIM,ÜLKÜDAŞLARIM,ALPERENLER, KIYMETLİ BASIN MENSUBU KARDEŞLERİMİZ OLAĞAN BBP MERKEZ İLÇE KONGREMİZE HOŞ GELDİNİZ.


"Türk milletinin ve devletinin en önemli ihtiyacı’ Kaht-ı rical’ de dediğimiz güvenilir, liyakatli, basiretli ve fesaretli devlet adamı ihtiyacıdır. Türk milletinin, varlık sebeplerini kavramamış, ideal ve ülkülerine vakıf olamamış Türk-İslam tarihinden bihaber, bu coğrafyada yaşanan tarihi ve siyasi olayları analiz edemeyen, iç ve dış tehdit ve eylemlere karşı iradeli bir duruş sergileyemeyen idarecilerin varlığı Türk milletini sıkıntıya sokmaktadır. Onun için gücünü tarihinden, imanından, bilgisinden alan, yüksek seciyeli sağlam karakterli güvenilir devlet adamlarına ihtiyacımız vardır. Türk milletinin tarihine mührünü vuracak, devletin yönetiminde her alanda sivrilmiş şahsiyetlerin yetişeceği en önemli camialardan birisi BBP camiasıdır.


Sayıca az olabiliriz, ama bu hareket ülkü ve idealleriyle Türk milletinin gönlünde büyük bir yer tutmaktadır. Fikrini ve ruhunu İslam imanını ve Türk tarihinin ilim, irfan ve İslam dünyasından besleyen, ülkemize karşı yapılacak veya yapılan her türlü iç ve dış tehditlere karşı göğüs gerebilecek yegâne harekettir.


Değerli dava arkadaşlarım, başarmak için elbette imkan lazım, para lazım ama idealizm şart. İnsanlar idealist olurlarsa şartların zorluğuna filan aldırmadan başarıyı yakalayabilirler.Bizim inandığımız dava Hz. Allahın, Hz. Peygamberin, yüce Türk milletinin hatta ümmetin davasıdır.Bu yüzdendir ki fikri ve ruhi motivasyonumuzu kaybetmeden bu kutsal dava için azim ve kararlıkla çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir engelleme ve gölgeleme faaliyeti, BBP kervanını, Alperenlerin kervanını, Türk-İslam ülkücülerinin kervanını durduramayacaktır.


Bilgi ve iman insana güç verir.Bilgi ile donanacağız, iman şuuru ile yoğrulacağız, daha da önemlisi bildiklerimizi ve iman ettiklerimizi hayatımızda tatbik edeceğiz.Yoksa bizi güçsüz ve takatsiz bırakırlar.Bu anlayış ve şuurla yaptığımız her çalışmada, tuttuğumuz her işte; davayı ortaya koyacağız, fikri ortaya koyacağız ve yılmadan, yorulmadan çalışacağız.Büyük bir sadakatle büyük Türk milleti adına, İslam adına bu davayı sürdüreceğiz.


Bu vatanın kıymetini yedi düvele karşı on bir cephede ayağı yalın, elleri nasırlı ve kıt imkânlarla yüreği iman dolu vatanseverlerin ne zorluklarla kazandıklarını bilmeyenler, babasından kalan mirasın zerresini kardeşine bile vermeye razı olmayanlar şehit, kanları ile sulanmış bu mübarek toprakları evlek evlek, dekar dekar verilmesine göz yumabiliyorlar, Bu durum karşısında bigâne kalabiliyorlar. Bunun yegâne sebebi iman zafiyeti ve milli şuur eksikliğidir. Riskli zamanlarda sıçan deliklerinde saklanıp güllük gülistanlık dönmelerde kahramanlık taslayanlarla bu devlet korunamaz, bu millet yaşatılamaz. Bu dava yüreksizlerin iman ve itikat zafiyetleri taşıyanların, korkakların davası değildir. Bu dava, kamanın ucunu gösterenlerin boynunu kılıcı ile düşürenlerin davasıdır. Bu dava şahsiyet ve karakterlerini ulu orta yerlerde bırakanların, iki ileri bir geri gidenlerin davası değildir. Bizim davamız ecdadımızın asırlar evvel adını koyduğu, uğruna rahat bir hayat yüzü görmeyip canını verdiği TÜRK-İSLAM davasıdır.


Sözlerime son verirken Önce BBP Merkez İlçe kongremizin,” Her bir karış toprağı şehit kanlariyle yoğrulmuş Aziz Vatanımız ve memleketimiz” için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum…

Nevşehir BPP İlçe Başkanı Fatih Sağlamkardeş in konuşması:
İLÇE BAŞKAN ADAYI FATİH SAĞLAMKARDEŞİN KONUŞMASININ TAM METNİ:


SAYIN BAŞKANIM DAVA ARKADAŞLARIM,ÜLKÜDAŞLARIM,ALPERENLER, OLAĞAN KONGREMİZE HOŞ GELDİNİZ.


ADAYLIĞIMIZ SÖZ KONUSU OLDUKTAN SONRA ; BİR İÇİN,BİRLİK İÇİN,DİRLİK İÇİN GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ ÖLÇÜDE BENİMLE BERABER MÜCADELE EDECEKLERİ KONUSUNDA SÖZ VERMİŞ OLAN BÜTÜN YÖNETİM KURULU ÜYELERİME YAPMIŞ OLDUKLARI YÜCELİKTEN DOLAYI,OYLARI İLE SEÇİLMEMİ SAĞLAYAN DELEGELERİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.


KONGRE ÇALIŞMALARNA BAŞLAMAMIZLA BERABER PARTİMİZDE DAHA ÖNCE GÖREV ALMIŞ OLAN DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZİ ZİYARETLERİMİZDE HEP “ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.ZOR BİR DÖNEMDE ZOR BİR GÖREV ÜSTLENMİŞSİNİZ “ DEDİLER


SAYIN ÜLKÜDAŞLARIM,ALPERENLER;


BEN ŞUNA İNANIYORUM Kİ ;


1-ZOR OLANLA MÜCADELEDEN KAÇMAK,YILMAK,UZAKLAŞMAK BİZ ALPERENLERE GÖRE DEĞİL,


2-YAŞAMIMIZDA GÖRMÜŞÜZDÜR Kİ; HER SIKINTININ ARKASINDA MUTLAKA FERAHLIK VARDIR.


3-CENAB-I-ALLAH KURAN-I KERİMDE DİYOR Kİ;”ALLAH(C.C) SABREDENLERLE BERABERDİR.”


4-ZOR OLDUĞUNA İNANMIYORUM ÇÜNKİ; MÜCADELESİNİ VERMİŞ OLDUĞUMUZ DAVA CENAB-I ALLAH'IN NİZAMI ALEM DAVASIDIR,PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V.)’İN EMANETİDİR,CENNET MEKAN RAHMETLİ EBEDİ GENEL BAŞKANIMIZ MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN MÜCADELE YOLUNU ÇİZDİĞİ KUTSAL BİR DAVADIR.


5-BİZ BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ Kİ; İÇERİMİZDE FİTNEYE, DEDİKODUYA ,GIYBETE, HASETLİĞE, İHANETE KESİNLİKLE MÜSAADE EDİLMEYECEKTİR.


6-BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ NEVŞEHİR İLÇE YÖNETİMİ OLARAK,TEŞKİLAT YAPIMIZI BİLİYORUZ, NEVŞEHİR İLİ İLE İLGİLİ MESELELERİ BİLİYORUZ,BİZ TÜRKİYE’NİN MESELELERİNİ BİLİYORUZ.


HER ŞEYDEN ÖNCE TÜM BU MESELELERİN ÇÖZÜM NOKTASININ BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ PROGRAMLARI İÇERİSİNDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ.


7-BİZ EKİP OLARAK DAVAMIIZA İNANIYORUZ.


ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.


BU YOLDA ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREV İSE RAHMETLİ EBEDİ GENEL BAŞKANIMIZIN SÖZLERİYLE SÖYLÜYORUM:


”BU DAVADA DİK DURACAĞIZ,DÜMDÜZ OLACAĞIZ,ADAM GİBİ ADAM OLACAĞIZ”


HERKESE TEŞEKKÜR EDER,SAYGILARIMI SUNARIM..