BBP Nevşehir İl kongresi hafta sonu Kapadokya kültür ve Sanat merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye Aksaray BBP İl Başkanı Ahmet Karaman, BBP den Aksaray Milletvekili adayı ve Eskil ilçesi Belediye Başkan Adayı Havva İnanç ta katıldı.

BBP İl kongresine tek aday tek liste ile giren Yavuz Uluer yeniden BBP Nevşehir İl Başkanlığına seçilirken yaptığı konuşmasında
 “Üzerindeki taşıdığımız yük ve sorumluluk çok ağır. Ülkemizin müreffeh geleceği için yaptığımız siyaseti ebedi siyasi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun usul ve üslubuyla yapmamız gerekiyor. Aydınlık akıllarla ve açık kalplerle çıktığımız bu çileli hizmet yolunda ancak birlik olursak ve gerçekten inanırsak başarıya ulaşabiliriz.  Yapılan kongre sonrası kazananın Büyük Birlik Partisi olmasını temenni ediyorum.
Yeni dönemin daha tazelik ve dinamizm getireceğine inanıyor, birlik ve beraberlik içinde üstün gayret ve çabalarla Nevşehir de iyi ve güzel işler yapacağamıza yürekten inanıyorum” dedi.


Ededi siyasi liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun usul ve üslubuyla siyaset yapabilmek ve çıkılan yola hizmet etmek amacıyla var olduklarını bildirdi. Bizleri diğer siyasi hareketlerden ayıran yönümüzün siyaseti makam, mevki veya maddi gelir kapısı olarak görmeyip halka hizmeti hakka hizmettir sözünü bir hamaset vurgusu olarak değil, kalplerimizde hissettiğimiz bir yaşam sırrı olarak bilmemizdir. Bizlerin yegane gayesi hizmettir, sözü üzeri kurulmuş bir birlikteliktir Büyük Birlik Partisi teşkilatı. Bu hareketin girilen seçimlerde istenilen başarıyı elde etmese bile sonrasında tekrar toparlanıp bir birlerine kenetlenmesinin altında yatan duygu nefis öncelikli olarak burada var olmayışımızdandır diyen,BBP Nevşehir il başkanı sayın Yavuz Uluer kongre sonucunun partimize ve milletimize hayırlı olmasını diledi. 

Nevşehir BBP Merkez İlçe Başkanı Fatih Sağlamkardeş te yaptığı konuşmasında, Haksız bir davada ''zirve'' olmaktansa, haklı bir davada ''zerre'' olmayı tercih ederim sözü üzeri çıktığımız bu siyasi yolculukta, halkımız bizleri  maddi anlamda iktidar etmemiştir ancak milletimizin kalplerinde manevi fethi gerçekleştirdiğimizde aşikârdır dedi.