Bu günde onu, hasretle, rahmetle,şükranla, minnetle sahsım ve Nevşehir il teşkilatım adına bir kez daha anıyorum. Değerli şehit liderim ruhun şad mekanın cennet olsun. Biz senden razıydık Allah da razı olsun" dedi.

 

"O Bayrak, Millet, Vatan sevdalısı, siyaset yapar görünür Allah dostu, büyük bir dava adamı idi" diyen Sağlamkardeş, "Hayatı boyunca, Ülkesine ve Milletine hizmetten başka bir şey düşünmeyen, kendisine altın tepsi içinde sunulan imkanları elinin tersi ile itip "Millet var biz varız, millet yok biz yokuz" diye bilen, "Adriyatik'ten Çin Seddi ne kadar kaynaşmış bir Türk-İslam Dünyası hayal ediyorum, Başını örtenle açanın üniversitede yasaksız, kavgasız, kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum, Türk, Kürt, Türkmen, Alevi, sünni ayrımı olmadan kaynaşmış bir Türkiye istiyorum" diyen bir siyasi liderdi, siyasetin önemli bir figürü ve baş aktörüydü. Maalesef 25 Mart da Milletin ve Anadolu insanının, Ülkücülerin Devlete uzanan eli, bilinmez mihraklar tarafından kar altında bırakıldı. Geldiğimiz noktada hukuk içerisinde kalarak ideallerimizi kar altında bırakan, üç gün boyunca arama kurtarmada ihmali olan, suikastsa eğer ki biz öyle inanıyoruz.

Parmağı olan herkesten hesap sormak boynumuzun borcudur. Kimin ne sebepten olursa olsun, ihmali ve kusuru varsa, hesabını vermeli ve suçunun cezasını kanun önünde çekmelidir. Yoksa Alperenler sabır taşı değildir" diye konuştu.

 

Bu ülkede yaşayan sağcısı, solcusu, alevisi, sunisi, kürdü,arabı, lazı, çerkezi kardeşçe yaşamak zorundadır, Muhsin Yazıcıoğlu derdi ki, "Devletimiz bir, bayrağımız bir, dinimiz bir, kıblemiz bir, secdemiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, Allah'ımız birdir. Bu kadar 'bir'in içinde nasıl ayrılık gayrılık söz konusu olabilir." Diyen bir insan, açılıma nasıl destek verir diye sorarım size. Ama asla şu unutulmamalı,

4 yıl geçti, onun fikirlerinin hassasiyetlerinin, hayallerinin ve davasının bir temsilcisi var, Büyük Birlik Partisi. Emaneti, emanetimizdir, davası davamızdır, gül ve hilali onurumuz, gururumuz, namusumuzdur, devlet millet uğruna ilelebet yaşatacak ve yaşayacağız. O hep derdi, "Bir saniyesine bile hakim olmadığımız bir hayat için fırıldak olmaya gerek yok", "Dik duracağız, düz yürüyeceğiz, doğru söyleyeceğiz, doğru yapacağız". Bizde onun mirasçıları olarak yolunda yürümeye hayallerini gerçekleştirmeye and içtik,kimse bizi yolumuzdan döndüremez dedi.

 

BBP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Fatih Sağlamkardeş İlerleyen günlerde Muhsin Yazıcıoğlu için Kurşunlu Camiide bir mevlit okutacağız dedi.