Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir vatandaş, teröristlerle buluşan Bdp milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

 BDP-PKK kucaklaşmasına Nevşehir Avanos ilçesinden bir vatandaş suç duyurusunda bulundu.

İlçede esnaflık yapan Bilent Çiftçi, Avanos Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek, Bdp Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve 4 Bdp'li milletvekili hakkında, "terör örgütüne destek verdikleri, terör örgütünü övdükleri, bunun sonucunda şehit ailelerinin acısını tazelenmesine sebep oldukları, halkı galeyana getirmek için çaba harcadıkları ve toplumsal huzur ve barışı bozdukları" gerekçesiyle şikayette bulundu.

 

Şikayet dilekçesini verdikten sonra Avanos Hükümet Konağı önünde AA muhabirine açıklama yapan Çiftçi, Avanos'ta berberlik yaptığını, devlete verdiği vergilerle maaş alan Bdp'li milletvekillerinin silahlı teröristlerle kucaklaşmasının kendisini derinden etkilediğini söyledi.

 

Çiftçi, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kasteden, asker ve polisi şehit eden, sivil halka bombalı saldırı yapan teröristlerle Bdp'li milletvekillerin kucaklama sahnesini televizyonda gördüğünde yıkıldığını ve hırsından ağladığını kaydetti.

 

Özellikle Gaziantep'teki bombalı saldırının ardından psikolojisinin bozulduğunu belirten Çiftçi, sivil halkı bile katleden teröristlere sahip çıkan bir zihniyetin Meclis'te olmaması gerektiğini ve Bdp'lilerin vekilliklerinin düşürülmesi gerektiğini savundu.

 

-"Benim vergimle maaş almasınlar"-

 

Bdp milletvekillerinin yaptıklarının açık bir şekilde vatana ihanet olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

 

"Terör örgütünün yaptığı katliamlar zaten bizi derinden üzüyor. Bir de Bdp milletvekillerinin eli silahlı teröristlere sarılması, onları bağırlarına basması, övmesi artık tahammül edilir bir durum değil. Bunlar askeri, polisi şehit ediyor, çocuk yaşlı demeden sivil vatandaşı bombalayarak katlediyor. Teröristlerin yaptıkları ortadayken 'milletin vekiliyiz' diyen Bdp'li vekiller milleti katleden canilerle nasıl böyle sarmaş dolaş olabilirler. Ben bir küçük esnafım, berber dükkanım var. Az ya da çok kendi çapımda devletime vergimi veriyorum. Benim vergimle maaş alan teröristleri öven, kucaklayan bu milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesini istiyorum. Benim vergimle maaş almasınlar, ben bunun vebalını üzerime almak istemiyorum. Ben şimdi onlardan şikayetçi oldum artık. Benim elimden gelen bu. Hukuki yollardan bu mücadeleyi başlattım. Bdp'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp, yargı önüne çıkıp yaptıkları suçun cezasını çekmelerini istiyorum."