Ortada gezen oyların Gezi olaylarından sonra AKP’den uzaklaştığını belirten Metin Uca, çok ciddi ve iyi çalışan adaylarla birlikte yüzen gezen oylar sabitlenirse Melih Gökçek’in önümüzdeki seçimlerde kazanması zor, dedi.

 

Çankaya hakkında görüşlerini belirten Metin Uca, Çankaya’nın eski halinde olmadığını, Ankara ile birlikte Çankaya’nın da sosyolojik yapısının değiştiğini belirtti. Bekir Ödemiş’i Ürgüp Belediye Başkanlığı zamanından tanıdığını söyleyen Metin Uca ;  Bekir Ödemiş’in Kültür ve Sanata katkılarını yakından takip ettik, hatta birçok etkinliğine bizzat katıldım. Çankaya’da da bu katkılarının devam edeceğinden şüphem yok. Bekir Ödemiş’in Çankaya Belediye Başkanı olması halinde Çankaya’da yapacağı kültür sanat etkinliklerine seve seve katılacağım, dedi.

 

Bekir Ödemiş ise Metin Uca Ankara Çankayalı hemşerimizdir. Ürgüp Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde Metin Uca’nın programlarına konuk oldum. Kendisinden özellikle turizm ve tanıtım konusunda önemli katkılar aldık. Çankaya Belediye Başkanı seçildiğim takdirde Metin Uca’nın Ankara’ya olan duyarlılığı bizim için avantaj olacaktır.

 

Bekir Ödemiş son olarak tiyatro sanatçılarına sorunlarına değindi. Tiyatroya gönül vermiş birçok değerli sanatçının işsiz olduğunu belirten Ödemiş, projelerim arasında bulunan, bulunduğu kentin çağdaş yaşam kalitesini arttıracak cep tiyatro salonlarında, sanatçılarımıza imkan vermek istiyorum, dedi.