Siyasi partiler 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi Milletvekili adaylarının listesini 7 Nisan günü saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecekler. 

İlimiz Nevşehir de de seçimin en iddialı partileri Ak Parti'de 55, MHP'de 11 aday adayı var.  CHP'de ise 3 aday isim ön seçimle daha öncesinden belirlenmişti.

 

En büyük heyecan ise Ak Parti'de yaşanıyor. Bugüne kadar kulislere pek çok liste düşse de Ak Parti'de net olan kesin bir bilgi yok. 

 

MHP'de, yeniden aday adaylığı başvurusuyla bazı kesimlerin tepkisini çeken Milletvekili Aday adayı Sahir Solmaz'ın bir kez daha Nevşehir'den aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu. Öte yandan son yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Varol ve Fazlı Koç ile Sait Yüksel'in sıralamada nasıl yer alacağı da MHP'lilerin üzerinde durduğu noktalar...

 

CHP'de ön seçimle belirlenen Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci Nevşehir CHP Milletvekili adayları olarak daha önceden belirlenmişti.

Seçimlere SP ve BBP nin  Nevşehir'de seçime hangi isimlerle gireceğinden çok hangi Siyasi partiyi destekleyecekleri ise merak ediliyor. 

 

Partilerin Milletvekili aday listesini YSK'ya teslim edeceği 7 Nisan 2015 Salı günü saat 17.00'de tüm bu soruların cevabı belli olacak. 

NEVŞEHİR'DE SÜRPRİZ ÇIKABİLİR! 

AK Partili aday adayları yarın açıklanacak milletvekili listelerini beklemeye koyuldular. AK Parti Genel Merkezi ise aday adaylarını her yönüyle araştırıp kararını öyle veriyor.

KİMLER ADAY OLACAK?
AK Parti'de yarın açıklanacak olan milletvekili listeleri öncesinde hem aday adaylarında hem de teşkilatlarda büyük bir heyecan hakim. Nevşehir'de 55 AK Parti aday adayının milletvekili adaylığı için müracaat ettikleri ve milletvekili listelerinde yer alabilmek için var güçleriyle çalıştıkları görülürken, tüm aday adayları Salı günü açıklanacak olan milletvekili listesini bekliyor. Bazı isimler Ankara'da son kulis çalışmalarına devam ederken, bazı isimlerde 2 ay boyunca yaptıkları çalışmaların meyvesini almayı bekliyorlar.

TİTİZ BİR ÇALIŞMA VAR! AK Parti'de büyük bir titizlikle hazırlanan milletvekili listelerinde MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünde kurulan özel birimler her ilde aday adayları ile ilgili aldıkları tüm verileri Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere Cumhurbaşkanına bildirirken, partinin belirlediği kriterlerden birine bile uymayan aday adayları anında eleniyor. AK Parti Genel Merkezi bu dönem özellikle şöhretli ve bilinen isimlerden ziyade partinin genel yapısına uygun ve mecliste bürokrat gibi görev yapacak isimlerin belirlenmesine önem veriyor.

Edindiğimi bilgilere göre AK
 Parti Nevşehir listesinin birkaç sürpriz isim için değerlendirildiği bilgisine ulaşıldı. 



Nevşehir 2015 Milletvekili Adaylarına ilişkin Gün içerisinde tüm gelişmeleri Fibhaber.com'dan takip edebilirsiniz.