İlimiz Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde, önceki seçime MHP adayı olarak katılıp çok az oy farkıyla belediye Başkanlığını kaybetmiş olan Halil Özbek’in 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimde aday olup olmayacağı gerek Göreme’liler, gerekse Nevşehir siyaset kulislerince merak ediliyordu.

Başvuru dosyasını ve projelerini daha önce MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ ve Genel Başkan Yardımcısı Sadir DURMAZ ’a, ayrıca Nevşehir İl Başkanlığı’na vermiş olan Halil Özbek; bugün MHP Göreme Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu basına ve kamuoyuna açıkladı.

“GÖREME’NİN KADERİ DEĞİŞECEK, GÖREME KAZANACAK” sloganıyla çalışmalara başladığını ifade eden Halil Özbek; 

“Dünya değişiyor, Türkiye ve Göreme değişiyor. Hepimizin ve genç kuşakların ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak, beldemizin sorunlarına dünya ölçeğinde bakmak ve çözebilmek için, belediyeciliğin hizmet kalitesini yükseltmek zorundayız. Ekip olarak Göreme’nin değerini ve önemini, sahip olduğu kaynakları nasıl artıracağımızı, nasıl yeni fırsatlar yaratacağımızı biliyoruz.  Kapadokya’nın en önemli kültür ve tabiat varlıklarına sahip Göreme’mizin ve halkımızın sorunlarını, beklentilerini yıllardır yaptığım çalışmalarla çok iyi tahlil ettim. İş hayatımda edindiğim tecrübe ve eğitimimle sorunları çözecek yeterliliğe sahibim. Yapılacak projelerle, Avrupa Birliği fonlarından sağlanacak kredi ve hibelerle doğru yatırımlar gerçekleştirilecektir.

Belediyecilikte dürüstlük, şeffaflık ve denetime açık olma vazgeçilmez ilkemizdir. Belediye halk ile sürekli iç içe olacak, meclis kararları mutlaka halkın katılımıyla alınacak, Aylık Halk Konseyi toplantıları ile belde halkının şikayet ve dilekleri tesbit edilecek ve en kısa sürede çözülecektir. Herkese eşit mesafede olacağız, kimseyi kayırmayacağız, kalp kırmayacağız, herkese aynı fırsat ve değeri verip taraf tutmayacağız.

Bizim yönetimimizde Göreme; hakettiği yeniliklere, dünya çapında proje ve yatırımlara, kusursuz yaşam kalitesine kavuşacaktır.  Göreme duyarlı ve dinamik halkı, güçlü ve güven veren gençliği ile kısa sürede bölgenin “parlayan yıldızı – marka kent” olacaktır.  Mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşanan bir belde denince akla Göreme gelecektir.

Göreme’yi sevgi, saygı ve hoşgörü ile;  varlık, birlik ve dirlik içinde Göreme’lilerin desteğiyle birlikte yöneteceğiz… “

derken, önümüzdeki seçimlerde çok iddialı olduğunu belirtti, bu arada diğer aday adayı arkadaşlarına da başarılar diledi.Fib Haber olarak biz de Halil Özbek’e başarılar diliyoruz.