NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşan seçimler öncesinde Nevşehir’de en çok merak edilen konuların arasında AK Parti’den kimlerin aday adayı olacağı, daha önce aday adayı olmuş ve temayülde de üst sıralarda yer almış isimlerin yeniden şanslarını deneyip denemeyeceği?.

Bu isimlerin başında iki dönem Nevşehir Milletvekilliği yapmış olan Rıdvan Köybaşı bulunuyor. Aday gösterilmeyişinin ardından Ankara’da ikamet etmeye başladığı bilinen ve zaman zaman Nevşehir’de de gelen Rıdvan Köybaşı’nın 2011 seçimlerinde olduğu gibi yeniden Milletvekilliğine aday adayı olup olmayacağını önümüzdeki süreç gösterecek.

Öte yandan Nevşehir'de yapılan tüm kamuoyu anketlerinde ve temayülde ilk sırada yer almasına karşın aday gösterilmeyip başkentte görevlendirilen Ahmet Belada’nın da yeniden şansını denemesi muhtemel görünüyor. Her ne kadar bir süredir Nevşehir’den uzak kalsa da Belada’nın bugünlerde yeniden siyaset arenasına çıkıp kendisini göstermesi çok büyük bir sürpriz olmayacak.

AK Partinin Milletvekili aday adayları arasında temayül yoklamasında en yüksek oyu alan isim olan Feride Bitirim, İl Başkanlığının ardından Milletvekilliği aday adaylığı ve belediye başkan aday adaylığının ardından Zafer İnanır’ın da yeniden şansını denemesi muhtemel görünüyor.

AK Partiye İl Başkanlık görevleriyle hizmetleri dokunmuş Nevşehir'in sevilen ve saygın iki isim Zafer İnanarı ve Ersan Erkut ta henüz genç olmaları hasebiyle aday adaylığı için şansını denemeyi düşünen isimler olarak gösteriliyor...

Hiç şüphesiz yaklaşık 10 yıl süreyle Belediye Başkanlığı ile sayısız hizmetlere imza atan ve taraflı tarafsız herkesimin başarılı çalışmalarını alkışladığı ve döneminde Kapadokya nın lideri konumuna getirdiği Avanos a tarihi bir vizyon ve misyon kazandırarak çıtasını inanaılmaz derece yükselten bir dönem önceki Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa körükcü nün de kamuoyunda ismi zikredilen önemli bir isism olarak dikkakt çekiyor.

2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde ilk kez siyaset yarışında sahne alan ve Nevşehir Belediye Başkan aday adayı olan Umut Ergül’ün de Milletvekilliği aday adaylığı konusunda çevresinin de etkisiyle ortaya çıkabileceği gözleniyor. Ergül’ün tıpkı Belediye Başkanlığı aday adaylığında olduğu gibi Projeye dayalı bir aday adaylığını ortaya koyması bekleniyor.

Öte yandan son yıllarda belediye başkanlığı ve Milletvekilliği aday adaylığının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Makbule Atlı’nın da yeniden aday adaylığı için nabız yokladığı belirtiliyor.

Yine seçimlerin müdavimlerinden Oğuzhan köylü yü de es geçemezdik.

Savaş Benli,Yücel Menekşe,Av.Yaşar Oğuz,Hasan Ünver,Rektör Prof.Dr.Filiz Kılıç ,Eczacı Mustafa Açıkgöz,Nejat Kulak, ve Necdet Ada gibi değerli isimleride yabana atmamak lazım.Heran bir süpriz olabilir...Ne dersiniz...

Rabbim 2015 Genel seçimleri adına şehrimiz ülkemiz milletimiz için en hayırlısı olanı adaylığa koymayı nasip etsin diyor tüm aday adaylığını düşünen şehrimizin değerli isimlerine de bol şanslar diliyoruz...