NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de kamuoyunda uzun süre il özel idare genel sekreterliği tartışılan, göreve gelmesi de, gitmesi de eleştirilere neden olan Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Belada görevinden istifa ederek Milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunacak.

Edinilen bilgiye göre; Ankara’da bulunduğu bürokrasi görevi esnasında AK Parti Genel Merkezi yönetimi ile daha sıkı ilişkiler kuran Ahmet Belada’nın 7 Haziran seçimlerinin ardından genel merkez yöneticileri ile görüşerek bu kararı aldığı bildiriliyor.

AK Partinin 7 Haziran seçimlerinde 3. Vekili kaybetmesinin ardından,AK Parti tabanında aday listesinde muhtemel bir liste değişimi durumunda kendisine yer bulunabileceği  düşünülen Belada’nın aday adaylığı müracaatını bugün yarın yapması bekleniyor. 

Kanaat önderliği ,Eğitimci ve güler yüzüyle Nevşehir'de şimdi partili partisiz bir çok kesim tarafından vatandaşların büyük sevgi ve saygınlığını kazanan Sayın Belada'nın AK Parti Genel merkezinde nasıl bir değerlendirmeye tabi tututlup hakkında nasıl bir karar alınacağı ise merak konusu.