Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul’da buluştuğu gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Gençlere neden Binali Yıldırım’a oy vermeleri gerektiğini anlatan Arı, gençlerle Nevşehir üzerine de sohbet etti.

23 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasına destek için İstanbul’a giden Belediye Başkanı Rasim Arı, burada ki çalışmalarını sürdürüyor.

Gün boyu çeşitli sivil toplum örgütü ziyaretlerinin yanı sıra esnaf ziyaretlerine katılan Başkan Arı, akşam ise Bağcılar’dan Nevşehir’den ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek İstanbul’da yaşayan gençlerle buluştu.

Gençlerin büyük ilgi gösterdikleri Arı, onlara 23 Haziran’da neden Binali Yıldırım’ı tercih etmeleri gerektiğini anlatarak Nevşehir üzerine sohbet etti.

Burada konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, 92 bin Nevşehirlinin yaşadığı İstanbul’da birçok Nevşehirli bürokrat ve akademisyenin önemli görevlerde bulunduğunu buradaki Nevşehirli iş insanlarının ise İstanbul ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunduklarını söyledi.

NEVŞEHİR İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

İstanbul’da yaşayan hemşehrilerinin memleketlerine olan desteklerinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Arı, bundan böyle sürekli olan Türkiye’nin farklı şehirlerinde ve yurt dışında yaşayan Nevşehirliler ile bir araya gelerek istişarelerde bulunacaklarını vurguladı. Arı: “İstanbul’da 92 bin Nevşehirli var. İstanbul’u şu an Nevşehirliler yönetiyor diyebiliriz. İstanbul Emniyet Müdürümüz Sayın Mustafa Çalışkan şehrimizin gururu. Kendisi 15 Temmuz gecesinin kahramanlarından bir tanesi. Şehrimizin daha iyiye gitmesi için birçok alanda bize ciddi katkılar sunuyor. Başakşehir ve Eyüp Kaymakamlarımız Nevşehirli. Anadolu yakası başsavcımız Nevşehirli. Avrupa yakasında en az 4 tane başsavcı vekilimiz var. Bunun yanında İstanbul’da birçok bürokrat, iş insanı ve siyasetçi hemşehrimiz var. Onların Nevşehir Belediyesi’nden tek beklentileri sıcak bir yaklaşım. Onların mutluluğu bize yeter. Biz o sıcak yaklaşımı gösterdiğimiz için Nevşehirli iş insanları, bürokratlar, akademisyenler bize her türlü desteği sağlıyorlar. Şimdi bu insanlarla biz bir grup kuruyoruz ve 6 ayda bir Nevşehir’in sorunlarını masaya yatıracağız.” Diye konuştu.

HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Göreve geldiği ilk günden itibaren şehre değer katacak projeler üzerine yoğunlaştığını ve bunları birer birer hayata geçirdiğini söyleyen Arı, belediye içerisinde de bir hizmet seferberliği başlattıklarını vurguladı.

Arı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Belediyemizde de Nevşehir’i hak ettiği yere getirecek toptan kalkınma hamlesi ve seferberliği başlattık. Ben tüm ekibime ‘Artık bizim mazeret dönemimiz ortadan kalktı. Hizmet için seferberlik ilan ediyorum. Bu seferberlik noktasında bize ayak uyduramayan, bizimle yolda yürürken tökezleyen kimsenin gözünün yaşına bakmam.’ Dedim. Ben bu şehrin insanlarına, onların sevgisine layık davranmak ve mahcup olmamak adına koşacağım. Tek başıma da kalsam bu şehri güzel yerlere getireceğim. Biz koşacağız ve Nevşehir’i hak ettiği yere hem Nevşehir’deki Nevşehirli hemşehrilerimizle hem de Türkiye’nin farklı noktalarındaki, özellikle İstanbul’daki iş insanlarımızla, akademisyenlerimizle, bürokratlarımızla getireceğiz. Bu şehri beş yıl sonra bambaşka bir şehir olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz. “

ARI’YA ULUSAL BASININ İLGİSİ

Yaklaşık 10 gündür İstanbul’da bir yandan Binali Yıldırım’ın seçim çalışmalarına katılan bir yandan da Nevşehir ile ilgili çeşitli temaslarda bulunan Belediye Başkanı Rasim Arı’ya ulusal televizyon, haber ajansı ve radyoların da yoğun bir ilgisi oldu. 10 gün boyunca 9 farklı ulusal radyo kanalına canlı yayın konuğu olan Arı, birçok ulusal televizyon ve haber ajansına da Nevşehir ve İstanbul seçimlerine ilişkin röportaj verdi.

Katıldığı programlarda Nevşehir ve Kapadokya’nın tanıtımı yapan Başkan Arı, ulusal basın kuruluşları aracılığıyla da herkesi Nevşehir’e davet ederek Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik güzelliklerini görmelerini istedi.