Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sicil affının gündemlerinde olmadığını, toplu sözleşmede gündeme geldiğini, Ağustos ayında yeniden gündeme gelebileceğini belirtti. TRT'de Emin Pazarcı ve Taşkın Koç'un sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, sözleşmelilerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

 

Çelik, Orman'da  6 ayın üzerinde çalışanları kadroya aldıklarını, 6 aydan daha aşağı süreyle çalışanlar için aynı durumun sözkonu olmadığını belirterek, "Şeker fabrikalarında 4 ay çalışıyor, ormanda çalışanlar 5 ay 28 gün çalışıyor. Şimdilik gündemimizde sürekli olarak var, sürekli değerlendiriyoruz" dedi.

 

BELEDİYE SÖZLEŞMELİLERİ MASADA

 

Çelik, beldiye sözleşmelilerinin kadroya alınıp alınmayacağı sorusu üzerine şunları söyledi: Belediye sözleşlemeleriyle ilgili bir sorun yok. Belediye sözleşmelileri kadroya alınacak. Sadece17 bin 800 sözleşmeli değil, ileride 'çalışanlar' diyerek bir uygulamaya gidebilir miyiz, bunu görüşüyoruz. Çalışmamız var, belediye sözleşmelilerini genel değerlendirmeden dolayı bekletiyoruz. Belediye sözleşmelilerine 'sizi kadroya alacağız' dedik. Onu yerine getireceğiz. Perşembe günü bu konuları yeniden değerlendiriyoruz. Masamızın üzerinde.