NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinin Nevşehir’den Milletvekili çıkarabilmesi olasılığını sorduğumuz CHP Nevşehir Milletvekili adayı Osman Fahri Ertik kendisine il genelinde yoğun bir teveccüh olduğunu belirtirken Nevşehir halkının değimi ile kendisinin Nevşehir’in seçilmemiş Milletvekili olduğunu dile getirdi.


07 Haziran seçimlerinin ardından Ülke siyasetinde önemli değişiklikler ve gelişmeler yaşandığına dikkat çeken CHP Nevşehir Milletvekili adayı Ertik CHP’nin 7 Haziran sonrasındaki süreçte gösterdiği olumlu tavrın 1 Kasım Erken seçimlerinde partiye artı olarak geri döneceğine inandığını ifade etti.

MHP ve HDP’ye giden oylarında dönmesiyle Nevşehir’de bir milletvekili çıkaracaklarına inandıklarını da sözlerine ekleyen Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili adayı Osman Fahri Ertik “07 Haziran seçimlerinden bu yana Türkiye siyasetinde önemli gelişmeler oldu. Değişmeler oldu. Birincisi Sayın Kılıçdaroğlu’nun sorunları çözmek adına moda değimi ile elini taşın altına koyması uzlaşmacı tavrı Cumhuriyet Halk Partisinin artılarından biri oldu. Herkes tarafından bu takdir ediliyor. Koalisyonun kurulmamasının tek nedeninin Tayyip Erdoğan olduğunu herkes iyi anlamış durumda. Aklı başında olan vicdanı olan herkes koalisyon hükümetini Tayyip Erdoğan’ın kurdurtmadığını biliyor. Üçüncüsü Milliyetçi Hareket Partisi bu süreçte gösterdiği tavır nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldı. HDP’nin barajı aşması için bazı partililerimizin de oy vermiş olabileceği düşünülebilir. HDP’nin barajı aşacağı kesin olduğu için oradan da bir geri dönüş olacağını düşünüyorum Bir başka husus CHP’nin Nevşehir’de seçim kazanamayacağı propagandası ile bir takım oyların ortadaki oyların MHP’ye gittiğini düşünüyoruz. Şimdi bu oylardan büyük dönüşler var. Takdir edersiniz ki ben yıllardır Nevşehir’de hizmeti olan bir siyasetçiyim. Nevşehir halkının değimi ile seçilmemiş milletvekiliyim. Nevşehir’i hiç ayırt etmeden ilimize hizmet ettiğimi tüm hemşehrilerim bilir. Nevşehir halkı benim nasıl bin kişilik sahibi olduğumu iyi bilir. Şahsıma yoğun bir ilgi olduğunu görüyorum. Bütün bu sebepler bir araya gelecek ve biz Nevşehir’den Milletvekili çıkaracağız. Ben buna inanıyorum” dedi.