NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya TV'de Behçet Alkan'ın sunduğu Haber Ötesi adlı programın canlı yayın konuğu olan MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol önemli açıklamalarda bulundu.

Varol, "Ben sadece MHP'nin adayı değilim, Nevşehir halkının adayıyım. Bu şehirde doğdum, bu şehirde yaşıyorum ve bu şehirde öleceğim" dedi.

Nevşehir'in derhal çözüme kavuşturulması gereken sorunları olduğunu dile getiren Varol, "Şehrimizin daha müreffeh bir noktaya gelmesi amacıyla Ar-ge ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Halkın içinde olduğumuz için sorunları net olarak biliyoruz. Kentsel Dönüşüm çerçevesinde kale ve civarında yok edilen tarihi dokuya sahip çıkmak bu şehirde yaşayan herkesin görevidir. Kale ve civarının rant kapısı olmaktan çıkarılması lazım. Şehrin kazanımlarına zemin hazırlayacak bir alan olması için projelerimiz var" dedi. 

Seyircilerden gelen soruları da yanıtlayan Varol, şeffaf yönetim sözü verdi. Belediye meclis toplantılarının açık ve şeffaf şekilde vatandaşın takibi amacıyla web üzerinden yayın yapan Belediye Meclis TV'yi kuracaklarını ve halkın belediye çalışmalarına katılımının sağlanacağını kaydetti.

MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e seslenerek, "Bizim şahıslarla problemimiz yok. Biz Nevşehir'in hizmetine talibiz. Buradan Hasan Ünver'e de sesleniyorum gelin bu eksikliklere beraber çözüm üretelim" dedi.

MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol’un programda yaptığı açıklamalardan bazı satır başları şöyle;

"Nevşehir Belediyesi halkın belediyesi olacak. Meclis toplantılarımızı ve ihaleleri halkımız televizyondan izleyebilecek. Kişilerin duyguları olabilir. Ama kurumların duyguları olmamalı diye düşünüyorum. Seçildiğimiz takdirde milletvekillerimizle uyumlu çalışacağız. Bakanlıklarla iyi diyalog kuracağız. Üniversitemiz ile iyi diyalog kuracağız. Bir defa Nevşehir'e gelen hiç bir öğrenci aç ve açıkta kalmayacak. Belediye olarak Nevşehir spora sözde destek olmayacağız. Nevşehir spo'u tesislendirmemiz gerekiyor. Kalıcı gelir sağlamamız gerekiyor. Nevşehir spor belli zamanlarda kullanılacak bir argüman olmamalı. Biz Nevşehir'de bir normalleşme istiyoruz. Nevşehir Belediyesinin herkesin belediyesi olmasını istiyoruz. Nevşehir'e huzuru vaat ediyoruz. Şehrimizde sağlık sorunları arttı. Su borularımız asbestli  ve kanser üreten eski şebeke hatları mevcut. Şehrimiz ciddi bir sağlık taramasından geçmeli. İş başına geldiğimizde aç kalan açıkta kalan benden ve ekibimden hesap sorabilir. Bu uygulamanın her zaman böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Yeni Toki bölgesinde sosyal alan eksikliği var bu bölgede yeniden bir imar çalışması yapılmalı. Ar-Ge ekibimiz çok güçlü. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Eksiklerini yaşayarak da tespit edebiliyoruz. Yapılan hizmete de saygımız var. Ancak Nevşehir Belediyesi şuan halktan kopuk bir anlayış içinde. Nevşehir'deki tarihi eserler kepçelerle yıkıldı. Korunmadı gerekirdi. Nevşehir'in tarihini yaşatmamız gerekiyor. Her şey beton demek değildir. Kale bölgesindeki camilerin kurşun kubbeleri talan ediliyor bu miras gelecek nesillere taşınmalıdır. Kale bölgesi yeniden canlandırılacak. Mevcut proje iptal edilmeli. Bu projeler ranta yönelik. Ben Hasan Ünver'e de tavsiye ediyorum Kale bölgesi Nevşehir'in tarihidir. Belediye Sarayı altına yapılan kapalı otopark 350 araçlık bir otopark. Bu otopark ancak belediye personeline ve orada açılacak olan  iş yerlerine hizmet verebilir. Bu proje şehir merkezindeki trafik sorununu da arttıracak. Nevşehir Belediyesinin fazladan bir kuruş harcama lüksü yoktur.”