MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın dün ziyaret ettiği Nevşehir den büyük destek bularak ayrılırken geride akıllarda kalanları sizler için derledik.

 

Aydın: “İddiamız; MHP’yi kendi öz değerleri ile ayağa kaldırıp milletimizle bütünleştirmektir dedi.”

 

Yurt gezilerini sürdüren MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın Şereflikoçhisar, Aksaray ve Nevşehir’de partililerle kucaklaştı. Aydın, “İddiamız; MHP’yi kendi öz değerleri ile ayağa kaldırıp milletimizle bütünleştirmektir” dedi.

 

Koray Aydın’ı Nevşehir’de MHP İl Merkezi kapısında İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu ve partililer karşıladı.

 

 

 

Aksaray’daki temaslarının ardından Nevşehir’e hareket eden Koray Aydın, Nevşehir ili ziyaretinde de coşkulu ve kalabalık partili grubu  tarafından  kucaklandı. İl Merkezi önünde MHP Nevşehir İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu, Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu ve Yönetim Kurulu Aydın’ı tam kadro karşıladı. İl Başkanı Bedirhanoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koray Aydın ise “Bu partide Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli döneminde uzun yıllar ikinci adamdım. Şimdi iktidar olmak isteyen MHP’nin Genel Başkan adayıyım” dedi.

 

Milletle bütünleşeceğiz

Ülkücü hareketin  Nevşehir’de güçlü olduğunu  anımsatan Aydın, 1999 genel seçimlerinde 3 milletvekilin 2’sini MHP’nin aldığını vurguladı. “Bizim gerçek potansiyelimiz budur” diyen Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son seçimlerde bu başarıyı gösteremedik. Bu sadece Nevşehir’in kaderi değil. Niğde, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Çankırı da bizimle özdeşleşen yerler. Buralar bizim kalemizdi. Ancak şimdi kaybettiğimiz yerler. Bizim önerdiğimiz Türk- İslam ülküsü ideolojisini benimsemiş MHP bu coğrafya ile daha iyi kucaklaşacak. Benim arzum bir gün bile partiye gelen insanları yeniden kazanmak”

 

 

 

Meydanlara ineriz

4 Kasım kongresinin hem   MHP’ nin hem de Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğunu söyleyen Koray Aydın, anayasadan Türk adının silinmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. Aydın,  “Hazırlanan anayasada Türk adı silinmek isteniyor. MHP buna set oluşturmalı. Bizi ilk bekleyen iş budur. Bunun içinde halkı meydanlara indirmeliyiz, bilgilendirmeliyiz. Meydanlarda meramımızı anlatmalıyız” diye konuştu.

 

Kardeşçe yarışıyoruz

MHP Nevşehir İl Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Kurul delegeleriyle bir süre görüşen Aydın, daha sonra partililerle sohbet etti. Parti içi yarışların hoş ve kolay yarışlar olmadığını belirten Aydın,  MHP’deki yarışın kardeşlik ve ülküdaşlık içinde geçeceğini söyledi. Aydın, “Bu yarışı kaybedersem Devlet Bahçeli ağabeyim kazandı derim. Ben kazanırsam da Devlet Bey, Koray kardeşim kazandı der” dedi.

Sohbet sırasında Nevşehirli partililerle Aydın arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Nevşehirliler konuşmasını zaman zaman alkışlarla kestikleri Aydın’a destek için bir takım şartlar koştu. Aydın, Nevşehirlilerin, “Sen de bize matematik öğreteceksen, sen de başta söylemen gerekeni sonda söyleyeceksen, senin de sesin çıkmayacaksa, sen de milleti uyutacaksan sakın gelme” sözlerine şu karşılığı verdi:

“Benim sesim çıkıyor, siz hiç merak etmeyin sizin de desteğinizle bu iş olacak”

Acıgöl’den teşekkür

Bu arada Koray Aydın, Aksaray’dan Nevşehir’e geçişi sırasında MHP Acıgöl ilçe teşkilatını da ziyaret etti. Acıgöl MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Selim Ercan ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Aydın salonda  kendisini bekleyenlerle kucaklaştı. Acıgöllüler bakanlığı döneminde Acıgöl ve Nevşehir’e yaptığı yatırımlar dolayısıyla Koray Aydın’a teşekkür ettiler.Partililerdin yanı sıra Niğde Üniversitesi’nde  görev yapan çok sayıda akademisyenin de bulunduğu toplantıda konuşan Aydın, “Biz bu milletin elinden tutmaya geldik” dedi. Konuşmasının ardından Acıgöllü vatandaşlarla sohbet eden Aydın, ilçe hakkında bilgi aldı.MHP’yi iktidara taşımak için başlattığı “değişim” hareketiyle tabanda büyük heyecan yaratan Koray Aydın partililere “Dinamik MHP’yi birlikte inşa edeceğiz” sözü verdi.

Notlar:
Koray Aydın Nevşehir e bir dahaki sefer inşallah MHP Genel Başkanı olarak gelmeyi diliyorum dedi.
Eski İmar Bakanı Aydın, Yol yapımındaki yanlışlıkları dile getirerek bir yol için 4-5 kez ihale yapıldığını görüyoruz.Gerek kullanılan kalitesiz malzeme gerekse bilinçsizlikle Yapılan yollarda sağlıklı olmadığını bu yüzden bir yılda yapılan yolun her yıl yenilenmek zorunda kaldığını dile getirerek.Milletin parasını böyle çar çur etme hakkını size kim veriyor diyerek eleştirdi.Nevşehir için MHP nin MHP İçinde Nevşehirin önemini iyi biliyoruz.Nevşehir,Hükümetten hak ettiği hizmetleri alacaktır dedi.Aydın ayrıca önümüzdeki 3 yıl Yenilenen yeniden yapılan bir Türkiye olacağı için hepimiz sağ duyulu olmamız gerekiyor .Biz Genel Başkan olunca Yeni yapılanan Türkiye yi yönetmeye talip olduğumuzu şimdiden herkese söylemek istiyorum.Bunun içinde kırmadan dökmeden incitmeden kucaklayarak tek bir yürek birlik beraberlik içinde bunu sağlayacağız dedi.