BİLİM ,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI IŞIK,NEVŞEHİR BELEDİYESİ’NDE

 

AK Parti Nevşehir İl teşkilatının tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Nevşehir’e gelen  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ,  Nevşehir Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir süre görüştü .

 

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde AK Parti Nevşehir  il teşkilatının Ekim ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katılarak bakanlığının çalışmalarının yanı sıra siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık toplantı bitiminde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı  makamında  ziyaret ederek Nevşehir’de gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili olarak brifing aldı .

 

Valilik ziyaretinin ardından Nevşehir Belediyesi’ne geçen Işık, Belediye binası girişinde Nevşehir   Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılandı.

 

Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a teşekkür etti .

 

Hükümetle oldukça uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirterek Nevşehir Milletvekilleri  Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile kol kola ciddi yatırımlara imza atıldığını dile getiren Ünver , önümüzdeki süreçte de önemli yatırımların kazandırılacağını belirtti. Ünver ; ‘’Nevşehir yatırımların yoğunlaştığı iller arasında ilk sıralarda yer alıyor, bu yönüyle de Türkiye’nin şanslı illerinden birisi . Nevşehir’de hizmetlerini etkin bir şekilde sürdüren KOSGEP’in merkezi oldukça dar bir alanda çalışmalar yürütüyor fiziki alan itibari ile ciddi bir sorunla karşı karşıya . KOSGEP yöneticileri ile de istişare yaptık bu yönüyle fiziki anlamda daha geniş hizmetlerin sunulması için KOSGEP için arsa tahsisini yapmaya hazırız . Eğer gerekirse KOSGEP için bir bina yapıp kiraya da verebiliriz ’’ dedi.

 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider , AK Parti Nevşehir il Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve bazı belediye başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da , Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti . Bakan Işık şöyle konuştu; ‘’ Nevşehir Kent girişinden içeri girildiğinden itibaren dikkatleri çeken bir şehir görüntüsü içerisinde Nevşehir , bizim açımızdan önemli bir şehrimiz. Nevşehir yerel değerleri ve özellikleri olan bir konumda. Nevşehir  bunları kültürüne de yansıtmış . Nevşehir’in yerel taşları konutlarda kullanılarak oldukça güzel bir değer oluşturmuş  Bir Kenttin kendine özgü bir değeri varsa bunun nimete dönüştürülmesinde yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir rolü vardır inşallah önümüzdeki süreçte bu tür çalışmalar önemli oranda artar ‘’ dedi .

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ziyaretin anısına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık a Avanos çamurundan yapılan Hitit Anforası ile çini işlemeli vazo takdim etti .