7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek Milletvekilliği seçimleri için geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki görevinden istifa eden Feride Bitirim,  AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Feride Bitirim, daha sonra AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’i makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Türkiye’nin çeşitli illerinde devlet memurluğu görevlerinde bulunan bitirim, Gençlik ve Spor Bakanlığındaki görevinden istifa ederek, Milletvekili aday adayı oldu.

Haziran ayında gerçekleşecek Milletvekilliği seçimlerinin Türkiye’ye ve Nevşehir’e hayırlar getirmesini temenni eden Bitirim; “Nevşehir’imizi Ak Parti iktidarı ile gelişim yolunda desteklemek, mevcut birikim ve tecrübelerimizle birlikte tüm enerjimizle  çok daha iyi yerlere götürmek amacıyla aday adaylığı başvurumu yaptım. Kadınlarımız, evinde olsun çalışma hayatıyla işinde olsun gösterdiği büyük başarıları Mecliste ’de gösterecek güce fazlasıyla sahiptir. Nevşehir’imizin Mecliste ilk defa bir bayan vekil tarafından temsil edilebilme ihtimali bile beni çok fazla heyecanlandırmakta ve büyük bir gurur vermektedir. Her şey Yeni Türkiye’miz her şey Nevşehir için tüm emeklerimiz tüm çalışmalarımız benimle birlikte bu yolda yürüyen tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bu vazifeye talip olan aday adayı her arkadaşımdan ricam kim yazılırsa yazılsın önemli değil Nevşehir’i hep birlikte ileriye taşıyalım istişare edelim. Herkes için hayırlara vesile olsun” dedi.

Bitirim, evli ve 3 çocuk annesi.