NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, seçim atmosferinde Nevşehir’de herhangi bir tartışma ve kutuplaşmanın bulunmadığına dikkat çektiği açıklamasında belediyeden herhangi bir talebi bulunan hiç kimseye hangi meşrepten, hangi mezhepten ya da hangi siyasi görüşten olduğunu asla bakılmadığını ifade etti.

Nevşehir belediyesinin tüm kurum ve kuruluşlarla, Sivil Toplum Kuruluşları ile uyum içerisinde çalışmaya devam ettiğine değinen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Ben Nevşehir’de herhangi bir tartışma ve kutuplaşmanın olduğunu görmüyorum. Biz işlerimize devam ediyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarla, cemaatlerle, bütün sivil toplum kuruluşları ile aynı şekilde uyum içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Biz hizmet erleriyiz. Ben hiçbir siyasi partiyle ayrım yapmadım ki bugüne kadar. İnsanlar belediyemizden bir talepte bulunduklarında hangi mezhepten, hangi meşrepten, hangi cemaatten diye ben hiç bakmadım. Biz hizmet etmekle hükümlüyüz ve hizmet ediyoruz. Yerel seçimler insanlarımızın hem siyaseten, hem de kişisel hizmetlere baktığı seçimlerdir” dedi.

Belediye Ticaret Merkezi ve Belediye Kompleksi inşaatının durduğu yönündeki iddialara da yanıt veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Çalışmalar Allah’a Şükür tıkır tıkır işliyor. Rahatsız olunacak bir durum yok, rahatsız olanlara da diyecek bir şeyimiz yok” diye konuştu.

Başkan Ünver, “Bakın teknik olarak inşaatlarda çalışılamayan aylar vardır. Aralık ayında başlar ve Nisan ayıyla biter. Bizim kış aylarında da çalışmamıza alıştığı için insanımız 15-20 günlük arayı yadırgamış olabilir. Bir kere o dönemde hava sıcaklığı -15 dereceye kadar düştüğü dönemler o günler. Bizi orada bağlayan bir durum yok. Biz ihalemizi ve sözleşmemizi yapmışız. Biz o süreçten sonra inşaatın bitiş tarihine bakarız. Tarihinde teslim edilmediği zaman belediyemiz gider inşaata el koyar. Yeniden ihale yapılır. Eğer çalışmalar zamanında bitirilecek gibiyse sorun yok. Şu anda müteahhit firma aklını kullandı. -15 derecede neden beton dökmüyorsun deme hakkımız yok. Şimdide tekrar çalışmalar başlatıldı. Bir bakın hangi inşaatta o kadar insan çalışıyor?. Harıl harıl çalışıyor insanlar orada. Tabi bu seçim döneminde dedikodu mihrakları harıl harıl çalışır. Buna alıştık artık. Söylenecek bir şey yok. Hemşehrilerimiz gönüllerini ferah tutsunlar, çalışmalar tıkır tıkır gidiyor inşallah. Rahatsız olunacak bir durum yok. Rahatsız olanlar varsa onlara da yapacak bir şey yok” ifadelerinde bulundu.