Bağımsız Türkiye Partisi Nevşehir teşkilatından yapılan açıklamada; Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanımız Prof.Dr.Haydar Baş Bey'in vefatından dolayı Nevşehir teşkilatı ve sevenleri olarak büyük bir üzüntü yaşadık. Genel Başkanımız bizlere çok değerli eserler ve kıyamete kadar yaşatacağımız eşsiz fikirler bırakmıştır. Teşkilatlarımızla çalışmalarımız tüm Türkiye'de devam edecektir.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş'ın 14 Nisan'da Hakk'a yürüyüşü sonrasında olağanüstü toplandı. Koronavirüs salgını nedeniyle online yapılan toplantıda Prof. Dr. Baş'ın oğlu Hukukçu Hüseyin Baş, oybirliğiyle genel başkanlığa seçildi.BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, yaptığı teşekkür konuşmasında, şunları söyledi: "Hepimizin başı sağolsun. Biz acıyı yaşıyoruz. Bu göreve layık görüldüğüm için MYK üyelerine ve parti teşkilatına teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Baş'ın davasını en güzel şekilde ve layıkıyla taşıyacağıma, taşımaya gücümün yettiğinin ötesinde çaba göstereceğime söz veriyorum. Burada Prof. Dr. Baş'ın 'her bir ilde 50 kabine çıkartırım' dediği bu mevcut teşkilatı en büyük destekçim olarak görmenin mutluluğu, gururu ve rahatlığıyla bu görevi taşımaya çalışacağıma hepinize söz veriyorum. Allah hepimiz için en hayırlısını nasip etsin. Çok güzel günler geleceğine inanıyorum. Bizler Atatürk gibi olmak için, bu davayı sahiplenmek ve sırtlanmak için elimizden geleni yapacağız. Allah da bize bu yolda kutlu kaderler nasip etsin. Hepinize çok teşekkür ediyorum."

Bağımsız Türkiye Partisi Yeni Genel Başkanı Av.Hüseyin Baş'ı BTP Nevşehir Teşkilatı olarak tebrik eder,gönülden desteklediğimizi bildiririz.