NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol, Nevşehir Belediye Başkanlığının kul hakkının gözetilmesi gereken makam olduğuna dikkat çekerken, “Bu İşler tehlikeli işler, onun için yaptığınıza da, konuştuğunuza da dikkat etmelisiniz” dedi.

Yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Merkez Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol, Nevşehir belediye başkanlığı makamında oturacak kişinin öncelikle Allah Rızası için, kul hakkı yememek için o makama oturması gerektiğine işaret etti.

Meclis ve İhaleler Canlı İzlenebilecek …

Şu ana kadar projeleri konusunda hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol’un gündeme getirdiği ilk projelerinden biri de Belediye Meclisi ve belediyede yapılan ihalelerin internet üzerinden canlı olarak izlenebilmesine yönelik açıklamaları oldu.

Nevşehir Belediye Meclisinde kim ne konuşuyor, kim ne yapıyorsa internet ortamından tüm halkın rahatlıkla bunları takip etmesi gerektiğine dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Varol, belediye de yapılan ihalelerinde tıpkı meclis oturumları gibi canlı olarak izlenebilmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

Proje Ekinin Başında Bir Akademisyen …

Önümüzdeki günlerde Nevşehir’e yönelik projelerini kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Varol, Araştırma Geliştirme birimi oluşturduklarını, Nevşehir’de uygulanabilecek, ilimizi geliştirebilecek projelerin hazırlandığı bir ekip kurduklarını söyledi.

Bu ekibin başında bir Profesör Akademisyenin bulunduğunu da kaydeden Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol, kendisinin de proje ekibine zaman zaman katıldığını, hazırlanan projelerle ilgili ekipte bulunanlara bire bir fikir alış verişinde bulunduklarını da ifade etti.

Kazanamazsak Hiçbir Şey Kaybetmiş Olmayacağız …

Nevşehir Belediye Başkanlığını kazanamamaları durumunda kendilerinin hiçbir şey kaybetmeyeceğini ifade eden Varol, “Nevşehir’in Nevşehir’e sahip çıkması gerek. Ben 2009 Seçimlerinde AKP ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki 8 bin oy farkının kapatılabileceğini düşünüyorum. Bu konuda Nevşehirli Hemşehrilerimize güveniyorum. Kazanamazsak bir şey kaybetmiş olmayacağız” açıklamalarını yaptı.

Anıtlar Kuruluna Verilen Proje Geri Çekilmeli …

Nevşehir’in son yıllarda kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte Kent Dokusunu kaybettiğine işaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Merkez Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol, Kale ve civarı için hazırlanan, Anıtlar Kuruluna verilen projenin bir an önce çekilmesi gerektiğine de değindi.

Varol, “Nevşehir son yıllarda dokusunu kaybetti. Bir tarihin yok oluşunu ibretle izledik. Kale ve civarındaki mahallelerde oturan insanlarımızın evleri yok bedeliyle alındı. Bölge talan edilmiş durumda. Orada bence tam teşekküllü bir arkeolojik araştırma yapılmalı. Ayrıca Belediye tarafından Anıtlar Kuruluna verilen Proje geri çekilmeli” diye konuştu.

Modernlik Pazaryerinin Neresinde?

Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Ülkemizin en modern pazaryerlerinden biri olduğu ifade edilen Pazaryerinde modernliği bir türlü göremediğine de değinen Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol, “Modernlik bu pazaryerinin neresinde. Kafanıza yağmur, kar yağıyor. Su damlıyor. Soğuk. Bırakın modernliği karşınıza hilkat garibesi çıkıyor. Modernlik deyip insanları kandırmayın” ifadelerinde bulundu.

Pazaryerinin 60-70 Yıl sonra şehrin ihtiyacına cevap veremez bir hale geleceğini de söyleyen Varol, Modern Pazaryeri olarak ifade edilen projenin bir Müsriflik eseri olduğunu da sözlerine ekledi.