Mehmet Zeki Tekiner'in oğlu, babasının öldürüldüğü Nevşehir'den aday oldu...

Nevşehirli merhum siyasetçilerimizden Mehmet Zeki Tekiner’in oğlu Hilmi Bülent Tekiner, babasının öldürüldüğü kentten CHP’nin milletvekili adayı oldu.


CHP Nevşehir İl Başkanı idi.
Yine CHP’den 4 yıl milletvekili olarak Meclis’te görev yaptı.

17 Haziran 1980’de Nevşehir’de uğradığı ikinci silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Mehmet Zeki Tekiner’den bahsediyoruz.

Ve aradan 35 yıl geçti...

Tekiner’in oğlu Hilmi Bülent Tekiner, babasının öldürüldüğü kentten CHP’nin milletvekili adayı oldu.

Mahmut Aslan Odatv adına Tekiner’e mikrofon uzattı:

- 12 Eylül öncesi Nevşehir CHP İl Başkanı iken faili meçhul bir cinayet sonucu hayatını kaybeden bölge milletvekilliği de yapmış Avukat Zeki Tekiner’in oğlusunuz. Babanızın faili meçhul bir cinayete kurban gittiği şehirden aday olmak nasıl bir duygu ?

Bülent Tekiner: Bu öncelikle çok heyecan verici, çok da onur veren bir duygu. Ön seçimden çıktığımda daha bir duygulandım tüm ailemle. Bu öyle bir onur ki, babamın döneminden babamı tanıyan insanların hepsiyle karşılaştığımda babama karşı çok büyük bir saygıları, sevgileri var. Ve aynı saygıyı ve sevgiyi bana gösteriyorlar. Tabii ki bütün hedefim çocukluğumdan beri ona layık bir evlat olmaktı bu noktada birinci olarak, ikincisi de aynı çizgide siyaset yapmaktı. Bunu yaptığıma inanıyorum, en azından o yolda ilerlediğimi görüyorum.

- MHP ve AKP’ye oy vermiş kişilerin de size ciddi bir sempatisi ve sevgisi olduğunu görüyoruz, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bülent Tekiner: Bu da çok güzel bir duygu aslında bakıldığında. Destek vermeseler bile “Bülent Bey biz işte şu partiliyiz ama biz sizi çok takdir ediyoruz, babanızı tanırdık sizi de burada tanıdık” diyorlar. En azından gelip benimle sohbet etmek istiyorlar, sarılmak isteyen çok oluyor. Bunları yaşamak da çok keyif veren bir şey, bir noktada da en azından amacımıza ulaştığımızı da görüyorum. Biz çünkü barış dili kullandık her zaman için zaten bizim topluma bakışımız, hayata bakışımız bu yönde, hayat felsefemiz bu yönde, babamın da bu yöndeydi, benin de bu yönde, zaten sol kimlikli insanların da bu yönde her zaman için barış dilini kullandık bunun da şimdi karşılığını bir nevi alıyoruz diye düşünüyorum.

- 2011’de Nevşehir’de iktidar partisi üç milletvekilinin üçünü de aldı, bu seçim sonrası vekillerin yeterli derecede Nevşehir’i temsil etmediğini zaten verdiğiniz cevaplardan anlıyoruz. Peki, bu seçimde ne olur, sizin öngörünüz nedir?

Bülent Tekiner: Bu seçim öngörümüz bu işin artık böyle olmayacağı. Bu sadece bizim öngörümüz değil zaten, artık bütün halkın da çok net biçimde gördüğü bir durum. Ön seçim sürecinde de sonuç itibariyle bir nevi genel seçim çalışmasını da aynı anda yürüttük. Girmediğimiz köyümüz, kasabamız, kentimiz kalmadı, bu noktada da zaten halktaki bütün tepkileri almış durumdayız. Kim neye kızıyor, ne istiyor, ne istemiyor bunların hepsine vakıf durumdayız. Şu anda 2011 seçimlerine göre çok farklı bir tablo var. 2011 seçimlerinde insanlar konuşmuyorlardı, konuşmadığı için  biz de çözemiyorduk ama bu dönem artık herkes konuşmaya başladı, çünkü herkeste aynı yılgınlık var. Bu dönem kesinlikle 3-0 olmayacak, bu dönem bence iktidar partisi 1 tane milletvekili Nevşehir’den çıkarırsa kendisine kar saysın diye düşünüyorum. 

Odatv.com