MHP Nevşehir İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir Mesaj yayımladı.

 
Bilindiği gibi, Birinci Dünya Savaşı sonunda her köşesi işgal edilmiş olan ülkemiz, Türk milletinin gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı ile düşman çizmelerinden temizlenmiş ve tek parça olarak mühürlenmiştir. Türk orduları, son beş yıldır işgal altında bulunan İstanbul’a 6 Ekim 1923 tarihinde girerek bu şehri teslim almıştır. Ankara, 13 Ekim 1923 tarihinde başkent ilan edilmiş ve nihayet 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyet ilan edilmiştir.

Bu kapsamda, cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutladığımız bu gün vesilesiyle, onlarca yıl cephelerde varlığımız için kendisini feda etmiş olan kahraman ecdadımıza ve yiğit Türk ordularına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, erinden mareşaline kadar Kurtuluş Savaşı’nın bütün neferlerine ve bu mücadeleye destek vermiş olan Türk varlığının bütün nesillerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Ancak, Türk milletinin cumhuriyetle birlikte elde etmiş olduğu, vatan, millet, devlet, bayrak, bağımsızlık, özgürlük, milli egemenlik ve demokrasi gibi varlıklarının, günümüzde sinsice elimizden alındığını, cumhuriyetimizin bütün değerlerinin aşama aşama yok edilmeye çalışıldığını ve son bin yılda ancak oluşturduğumuz maddi ve manevi varlıklarımızın, şaşılacak derecedeki bir husumetle kuşatma altına alındığını da büyük bir kaygıyla yaşıyor ve takip ediyoruz.

Bu çerçevede, birinci vazifemizin, Türk istiklâlini ve Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunun bilinciyle, Nevşehir halkımızın ve büyük Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

Ne Mutlu Türküm Diyene.

Saygılarımızla.

 

YILDIZ GÜRBÜZ

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

KADIN KOLLARI NEVŞEHİR İL BAŞKANI