Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen toplantıya Beyaz Kod (ALO 113) İl Koordinatörü Av. Bilgehan SELVİ, İl Sağlık Müdürlüğünden Yeliz SAVCI, Nermin ARIBAŞ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden Yunus ÇETİN, Altan ŞAHİN, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Nilgün YALÇIN ASLAN, İl Ambulans Servisi Başhekimliğinden Mustafa YÜCEL, Mehmet ERTURAN, Nevşehir Devlet Hastanesinden Dilara BAKIR, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden Songül SEVİMLİ, Ürgüp Devlet Hastanesinden Nergis ÖZMEN, Kozaklı FTR Hastanesinden Erkan ÖGEL ve Özel Kapadokya Hastanesinden Aslı GÖKPINAR, Emine ŞİMŞEK ve Birsen ÖZKAN katıldı.


Sağlık çalışanına yönelik şiddeti önleme adına kurumlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, şiddete yönelik aylık raporların standart bir form halinde gönderilmesi, hukuki süreçte yaşanan sıkıntılar, çalışanların beklentileri gibi konular görüşüldü.


Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Çalışana Hakları ve Güvenliği Biriminden Yeliz SAVCI tarafından da sağlık çalışanlarına 2012-2013 yıllarında il genelinde yapılan anket sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Çalışanların % 71,4’ nün şiddeteuğradıklarını ifade ettiklerini belirten Savcı, bunların % 11’ in ise fiziksel şiddete maruz kaldıklarını ifade etti.

Şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimlerinden beklentilerinin yüksek olduğunu, şiddet durumunda Sağlık Bakanlığının Alo 113 şiddet hattına bildirim ve hukuki süreçlerin işleyişinde bir sorun yaşanmadığını belirten Yeliz SAVCI, “Asıl tartışılması gereken şiddeti önlemeye yönelik tedbirlerin alınması, toplumun bilinçlendirilmesi, sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda çalışmalarının sağlanmasıdır.” dedi.


Birim sorumlularının sorularını yanıtlayan Av. Bilgehan SELVİ ise, sürecin sağlıklı işlemesi için çalışanlarla birebir iletişim içinde olmanın çok faydalı olacağını,  sağlık çalışanlarına bilgi verme noktasında her zaman yardıma hazır olduklarını belirtti.


Toplantı sonunda Çalışan Hakları ve Güvenliği Birim Sorumlularına hukuki süreci tamamlanmış davaların sonucu hakkında bilgi verilerek “gizlilik” ilkesine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.