Ziyarette karşılıklı ittifak görüşülürken MHP heyeti AK Parti heyetini kalabalık bir gurupla karşıladı. MHP Göre Belde Başkanı Sedat Kalay, seçim stratejisi ve Cumhur İttifakı hakkında bilgiler verirken, AK Parti heyeti seçimlerin Türkiye için hayırlı bir sonuçla noktalanacağını belirtti.

"Ziyaret esnasında MHP Göre Belde Başkanı Sedat Kalay, Cumhur İttifakının gerekçeleri ve amaçları hakkında bilgi verdi.

MHP Göre Belde Başkanı Kalay, "Cumhur İttifakı Devletin bekası, geleceği için verilen bir karardır. Bu şartlarda en uygun yapı olduğu için verilen bir karardır. Onun dışındaki milletvekilliği seçiminde kendi listemizle seçime gireceğiz. MHP'li gidecek kendi amblemin altına oyunu kullanacaktır" dedi.

Çalışkan: 'İttifak tavanda da var tabanda da var'

Daha sonra söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayı Emre Çalışkan öncelikle bu güzel ev sahipliği ve sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek 15 Temmuz ve sonrasında yaşananların ülkenin birliğine, beraberliğine ve bekasına yönelik tehditlerin bertaraf edilmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin birlikteliğinin önemini vurguladı.

Birlikte yudumladığımız bu çay gibi sıcak ve samimi duyguları ve ülkemize bekası adına ortak hassasiyet duygularını barındıran bu birliktelik, İttifakın tavanda olduğu gibi tabanda da var olduğunun en güzel resmidir. İttifak ruhunu el ele kol kola Nevşehir'de en güzel şekilde yaşıyoruz. Tabanda İttifak Yok Diyenlere de Bu Resim Kapak Olsun" dedi.

ÇALIŞKAN ‘’PARTİ MESELESİ DEĞİL MİLLİ BİR MESELEDİR ‘’

AK Parti Nevşehir milletvekili adaylı Emre Çalışkan "15 Temmuz sonrası başlayan, devletimiz için birlik ve beraberliğin hakim olduğu Yenikapı ruhu yerelde de devam ediyor olması çok önemli. Eğer memleket söz konusuysa, parti adı yoktur. Aynı gemideyiz Bu bir Parti meselesi değil, milli bir meseledir. 24 Haziran seçimleri milli bir davadır. Bu yüzden 24 Haziran ülkemizin geleceği için tarihi bir gündür. Başkanlık sistemi ile Türkiye’de Cumhuriyet tarihinden bu yana devam eden siyasi istikrarsızlık sona erecek, koalisyonlar devri tarihe karışacak. Yönetimde çift başlılık sona erip, siyasette ve bürokraside karar alıp karar vermek daha da hızlanacak, böylece ülke kalkınması daha da hızlanacak. Biz inanıyoruz ki 24 Haziran’da ‘DEVAM’ kararı çıkacak. Bundan dolayı herkesin 24 Haziran'a kadar üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum” dedi.

AK Parti olarak millete hizmeti şiar edindiklerinin altını çizen Çalışkan “Bu hizmeti kesintisiz bir şekilde milletimizin teveccühü ile devam ettirme iradesini bugüne kadar gösterdik. Milletimiz de bu konuda hiç bizi mahcup etmedi. Bugün geldiğimiz noktada yeni bir aşamadayız. Yeni bir hikayenin yazılmasını milletimizle birlikte yapıyoruz. Onlarla birlikte inşallah Türkiye’nin yeni hikayesini, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini ve onun gereklerini yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle birlikte güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye üçlemiyle birlikte Türkiye’nin dünyadaki kesintisiz yükselişini sürdürmeyi hep birlikte el ele kol kola vererek devam ettireceğiz” dedi.

Sonrasında AK Parti Nevşehir milletvekili adaylı Emre Çalışkan, oluşan ittifaktan duyduğu memnuniyetini bildirerek tabanları yakın olan iki parti arasında iletişimin devam edeceğini belirtti. Konuşmalardan sonra gerçekleşen sıcak sohbet sonrasında AK Parti heyeti, MHP heyetine  teşekkür ederek başarılar diledi."

AK Parti Nevşehir milletvekili adaylı Emre Çalışkan ve beraberindeki AK Parti heyeti'nin MHP Ziyaretine Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu'da eşlik etti.