CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez “Atatürk’e inanmanın ve güvenmenin ulusumuz için en büyük ödülü, bağımsız yurt toprakları üzerinde kurulan laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olmuştur” dedi.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez “ Çanakkale Savaşları, Türk ulusunun yazgısını ve tarihin akışını değiştirerek tün dünyaya Türk insanının kahramanlığını, onurlu direnişini ve donanım üstünlüğü ile sayısal gücün savaşı kazanmada tek başına yeterli olmayacağını göstermiştir.  Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar Çanakkale’de ortak bir ülküyle hareket etmişler ve kutsal Yurt toprakları uğruna şehit olmuşlardır. 18 Mart 1915’de kazanılan Deniz Zaferi ce 25 Nisan 1915’te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasıyla ulus olmak bilincinin tohumları atılmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de başarılarını gören Türk Ulusu, Kurtuluş savaşı sırasında O’nun çevresinde birleşmiş, yurdumuzun bağımsızlığını, birlik ve bütünlüğünü korumak için verdiği savaşta yeni bir destan daha yazmış, şanlı geçmişine altın bir başarı halkası daha eklemiştir. Atatürk’e inanmanın ve güvenmenin ulusumuz için en büyük ödülü, bağımsız yurt toprakları üzerinde kurulan laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.  Bu nedenle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.