MHP NEVŞEHİR  İl Başkanı Göksel TAŞCI, Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümü nedeni ile bir açıklama yaptı. TAŞCI, açıklamasında “Tarih bilinci ve vatan sevgisi olan bir gelecek nesil için kesinlikle üzerinde durulması gereken yerler arasında Çanakkale yer almaktadır. Benliğimizi silmek isteyen kişiler bu görkemli zaferi unutmamızı sağlamak istese de Türk Milleti atalarının kanları ile sulanmış olan toprakların değerini bilmeye devam ediyor ve devam edecektir” dedi.

 Çanakkale zaferinin vatan sevgisi ile milletin bütünleşmesinde çok önemli bir yer tuttuğunu da dile getiren TAŞCI,  şunları söyledi:

“Çanakkale, yeni bir milletin doğduğu yerdir. Türk’ün tarihe geçtiği, Avrupalılara parmak ısırtan bir destanın yazıldığı yerdir. Kurşun yağmuru altında savaşan; Arı Burnu’nu, Conk Bayırı’nı, Anafartalar’ı kanla sulayan Mehmetçikler, kefensiz yatan binlerce şehit; yalnızca milletin istiklali için savaştı. Milletin bağımsızlığı ve egemenliği için kendisini feda eden aziz şehitlerimizin kanları ile sulanmış bu toprakları korumak, kollamak ve bölünmez bütünlüğümüz için savaşmak bizlerin de üzerine düşen en kutsal görevdir. Bugün, ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlerin geriye dönüp, Çanakkale savaşlarını ve ruhunu görmeleri gerekir. Bu millet, gerektiğinde yeni Çanakkale zaferleri yazmaya her zaman hazırdır.”