Korona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen ve önümüzdeki günlerde yapılması beklenen İYİ Parti İl Başkanlığı kongresinde Caner Demir'de il başkanlığına adaylığını açıklayan isimlerden oldu.

İlk genel seçimde Nevşehir'den bir millet vekili çıkartamazsam görevi bırakırım diyerek oldukça iddialı bir çıkış yapan Demir, "Biz İYİ'yi de biliriz kötüye. Eleştirilerimizi çözüm odaklı ve önerili yapmaya gayret gösterirken, siyasette İYİ bir üslup kullanmayı tercih edeceğiz" diye konuştu.

4 aydır il başkanlığı adaylığı için ilçe kongrelerinde çalışan Caner Demir, ilk orta ve lise eğitimini Kozaklı da okudu. İş hayatına erken başlayan Demir, AÖF de yönetim ve organizasyon okudu. 3.sınıftan ayrıldı. Orta derecede Almanca ve Fransızca bilen Demir. İnşaat ve doğalgaz sektörü ile iştigal eden bir şirketi ve 28 dairelik bir kooperatif başkanlığını yürütmekte. DYP, Demokrat parti de çeşitli görevler de bulunan Demir, İYİ Parti İl Başkan Yardımcılığı ve bu partiden Kozaklı belediye başkan adayı olarak açıklandı. Millet ittifakından dolayı Genel merkez ile istişare ederek adaylık tan çekilen Demir. Parti içinde çok aktif olduğu, delegeler arasında yaptığı çalışmalardan dolayı taktir topladığı gözlenmektedir. Nevşehir'e siyaset adına heyecan getireceği şimdiden gözlenmekte. Demir, evli bir çocuk babası idi. Eşi on yedi ay önce vefat etti.

Demirin listesinde değişik meslek kollarından esnaf, mühendis, iş insanı, avukat olduğu söyleniyor. Hiç bir İYİ partili yalnız değildir mottosu ile yola çıkan Demir, Gençlik kolları, kadın politikaları başkanlığı, ilçe, belde, kasaba ve mahalle temsilcileri ne kadar aktif hale getireceğini belirtirken, Partiye ilk olarak bir araç kazandıracağını, bu yarışta Yezid gibi kazanmaktansa, Hüseyin gibi kaybetmeyi yeğlerim diyerek her adaya başarılar diledi.