Çankaya'ya Ürgüp Beyi Bekir Ödemiş Yakışır...!

 CHP‘nin kalesi olan ve 1963′den bu yana yapılan 10 seçimden 7′sini CHP‘nin kazandığı Ankara Çankaya’da 28 aday adayı yarışacak. CHP‘nin adayları içinde öne çıkan isim, Ürgüp eski Belediye Başkanı Bekir Ödemiş oldu.

Belediye başkan adaylığı için, mevcut başkan CHP’li Bülent Tanık’ın yanı sıra Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, DSP’li esli bakan Aydın Tümen, CHP PM üyeleri Faruk Demir ve Kerem Okay, eski milletvekili Yaşar Tüzün ile Hakan Açıl, Kemal Akkurt, Onur Bayar, Mahmut Bayram, İlke Çakar, Nuran Talu, Alper Taşdelen, Ercan Çuhadar, Hamdi Fidan, Zeynep Göksu, Hayati Güneş, Mehmet Kapusuz, Erdoğan Kılıç, Rıza Kılınç, Bekir Ödemiş, Hüseyin Özcan, Serdar Özkazanç, Zühal Dönmez, Haydar Yılmaz, Necati Yılmaz, Doğan Yılmazkaya ve Rıza Yücel yarışacak.

Çankaya'nın en güçlü adayı ÖDEMİŞ...!

Adaylar arasında öne çıkan isim olan Bekir Ödemiş, 10 yıl süreyle Nevşehir Ürgüp’de BelediyeBaşkanlığı yaptı. Jeoloji mühendisi olan Ödemiş,  Ürgüp Cumhuriyet Meydanı Projesi ile Tarihi Kentler Birliği Koruma ödülü ve Sarıca Kilisesi restorasyonu ile de Almanya’da “Yeşil Palmiye” ödülü dahil 10 ayrı ödül aldı.

BEKİR ÖDEMİŞ'İN KISA ÖZ GEÇMİŞİ

 

1959 yılında Nevşehir Ürgüp'te doğdu.

*İlkokulu Ankara Samanpazarı Sakalar İlkokulu'nda, ortaokulu Ürgüp'te, lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı.

*1982 yılında (İ.T.Ü.) İstanbul Teknik Üniversitesi'nden JEOLOJİ MÜHENDİSİ olarak mezun oldu.

*1995 yılında Türkiye Ortadoğu Amme İdaresinde mastır eğitimini tamamlayıp KAMU YÖNETİMİ UZMANI unvanını aldı.

*1998 yılında hazırladığı "YEREL YÖNETİM YERİNDEN YÖNETİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve UYGULAMALARI" çalışması Kültür Bakanlığı yayın kurulunca kaynak yayın olarak kabul edilip basılmıştır.

* 1979-1981 yılları arasında İstanbul Belediyesi İETT biriminde görev aldı.

* Yedek subay olarak Ağrı-Eleşkirt'te Askerlik görevini tamamladığı 1984 yılından itibaren Ankara İstanbul hızlı tren projesi kapsamında Ayaş tüneli projesinde, daha sonra ise Malatya-Adıyaman Çat sulama tüneli projesinde Mühendis ve şantiye şefi olarak çalıştı.

* 1989-1999 yılları arasında Ankara/Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

 * 1999 ve 2004 seçimlerinde 2 dönem üst üste ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKANI seçildi.

* Mimar Deniz ÖDEMİŞ ile evli olup, endüstri mühendisi bir çocuk babasıdır.

Nevşehirli Hemşehirmiz Sayın Bekir Ödemiş'i çıktığı bu zorlu yolda destekliyor ve başarılar diliyoruz...