NEVŞEHİR(MHA) Belediye başkanlığında 4. dönemini geçiren Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’ın Milletvekilliği aday adaylığının gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkanlığı koltuğuna oturan ve daha sonra AK Parti saflarına katılan Çavdar’ın özellikle % 52’lerden % 80’lere kadar çıkan oy grafiğine bakılarak Derinkuyu yöresinden AK Partiye daha fazla oy getirilmesi anlamında aday adayı olarak çıkarılabileceği konuşuluyor.

1966 Yazıhüyük Kasabası Doğumlu olan Başkan Cengiz Çavdar, İlkokulu Kasabada Gazi İlköğretim Okulunda, Ortaokulu Ankara Yeni Mahalle Açık Öğretim Okulunda tamamladı. Askerliğini Malatya da Ulaştırma Taburunda Eğitim Çavuşu Olarak Yapan ve Askerlik Dönüşü İstanbul'da Patates Üzerine Esnaflıkla uğraşan Cengiz Çavdar, Uzun Yıllar Kasabada Azerbaycan Ve Bakü'ye Patates İhracatı Yaptı. 1999 Yılında Kasaba Halkının Teveccühü İle Belediye Başkanlığına Aday olan Çavdar, kasaba halkının %52 Desteği İle Belediye Başkanı Seçildi. 2004 Yılında AK Partiden halkın %70 Desteğini Alarak Tekrar Belediye Başkanı Seçilen Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, 2009 Yılında Bağımsız olarak katıldığı seçimleri de %75 oy alarak kazandı. 2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde de AK Partiden aday gösterilen Başkan Çavdar bu kez %80 oy aldı.

Son yerel seçimde Derinkuyu belediye başkanlığını Milliyetçi Hareket Partili Ahmet Balcı’ya kaptıran AK Partinin ince bir strateji ile bu kez Derinkuyu’dan aday çıkarabileceği belirtiliyor.