CHP Nevşehir İl Başkanlığı tarafından yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma programına İl Başkanı Kamil Gülmez, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Yoğurtçu Parkı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla düzenlenen Gençlik Festivali içerisinde 5 bin gencin CHP’ye katılımı töreninde bulunduğu için katılamadı. İl Başkanı Kamil Gülmez’in yerine çelenk Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin tarafından konuldu. Çelenk koyma programına Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel ile birlikte Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları başkan ve üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin tarafından Ata’nın huzuruna çelenk konuldu.
Sonrasında konuşan CHP Nevşehir Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.
 Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’ın aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlandığını anımsatan Bilgin “ Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”
Atatürk’ün Samsun’a çıkışında gördüğü manzaranın pek parlak olmadığını kaydeden Bilgin şöyle konuştu “ Şehirde İngiliz işgal kuvvetleri vardı. Pontusçular sokaklarda kol geziyordu. Halk kendisini koruyamayacak durumdaydı. Atatürk bugün müze haline getirilen Hıntıka Palas’ta kaldıkları süre içinde hep bu sorunları düşündü, yolculukta geçirdiği uykusuz geceler sona ermemişti; şimdi de burada uykusuz geceler başlıyordu. Ama, O’nda ve O’nun gibi düşünenlerde bu azim oldukça hiçbir engel aşılmaz değildi. Kısacası bu yolculuk Türk Milleti için bir dönüm noktası oldu ve kurtuluşun başlangıcıydı. Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’da, Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etti.  Atatürk “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” derken Türk gençliğine olan güvenini de anlatmıştır. Atatürk’ün şu sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir” demiştir. Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız.”