NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de teşkilatları bulunan siyasi partiler arasında adaylarını ön seçimle ve ilk belirleyen parti olan Cumhuriyet Halk Partisinde seçim çalışmaları 19 Nisan 2015 tarihinden sonra daha da yoğunlaşacak.

Edinilen bilgilere göre; 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Milletvekilliği genel seçimlerinde Nevşehir’den bir milletvekili çıkararak 30 yıla yakın bir süredir devam eden özleme son vermek isteyen Cumhuriyet Halk Partisinde 19 Nisan 2015 günü Parti genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat yapacağı Seçim Bildirgesi açıklamaları bekleniyor.

Bildirgenin kamuoyuna duyurulmasının hemen ardından seçimle ilgili broşür, afiş ve benzeri çalışmalarını yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisinde seçim çalışmaları bu tarihten itibaren daha da yoğunlaşacak.

Bu arada ön seçimin ardından Parti genel merkezine ve Ankara’ya giden CHP birinci sıra adayı Hilmi Bülent Tekiner ise hafta sonunda Nevşehir’e gelecek. Tekiner, Yorgancı ve Değirmenci’nin yanı sıra Parti il ve ilçe yönetimlerinin katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapılarak seçim çalışmalarının takvimi belirlenecek.