Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir'den en son, 1977 yılındaki seçimlerde Yaşar Kemal Yüksekli ile milletvekili çıkartmayı başarmıştı. Şimdi Tam 41 yıl aradan sonra yeniden Milletvekili çıkarıyor olanın mutluluğunu yaşıyor.

Sol partiler içerisinde Nevşehir'den son milletvekili çıkaran parti 31 yıl önce Sosyal Demokrat Halkçı Parti olmuştu.  Merhum eski Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den aday olarak katıldığı 1987 seçimlerinde, TBMM'ye girerek Nevşehir'i temsil etti.

Aradan geçen 41 yıl aradan sonra CHP'den 1.Sıra Milletvekili Adayı olan Av. Faruk Sarıaslan Nevşehir'den 27.Dönem Milletvekili olarak ilimizi TBMM'de temsil etme şansı yakaladı.

Faruk Sarıaslan kimdir?

Nevşehir'in Kozaklı ilçesi, Kanlıca beldesinde doğdu İlk ve orta öğrenimini Kozaklı'da tamamladıktan sonra Kayseri Lisesinden, 1979 yılında Ankara Üniversitesi, Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1981 yılından itibaren Ankara Barosuna kayıtlı olarak avukatlık mesleğini sürdürmektedir. 1990-1992 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2001 -2002 yıllarında Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Komisyon Üyeliğinde bulundu. 2002 yılında CHP'nin Nevşehir birinci sıra milletvekili adayı oldu. Evli ve iki çocuk babası.