Cumhuriyet Halk Partisinden Ürgüp Belediye Başkan adayı olan Av. Murat Boz, Tv Kayseri’nin kayseri stüdyosunda canlı yayına katıldı.

Seçim broşürlerinde yer verdikleri projeleri tv kayseri izleyicileriyle paylaşan CHP’li Boz, bölgeye gelen ziyaretçilerin yüksekten bölgeyi izleyeceklerini belirterek seyir kuleleri projesiyle ilgili bilgi verdi. Bölgede balon sektöründe fiyatların çok yüksek olduğunu ifade eden Murat BOZ, "Balon fiyatları çok yüksek bu nedenle seyir kulelerinden bölgeyi izletme imkanı sunacağız." dedi.

Balon sektöründe faaliyet gösteren konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz bölgenin önde gelen balon firmalarından Royal Balon genel müdürü Mehmet Dinler:“Kapadokya Bölgesi, bilindiği üzere dünyada uzun yıllardır ticari balonculuğun başkenti olup, yıl bazında tüm dünyada sayıca en fazla yolcu taşınan bölgedir. Balon turizmi; gerek eşsiz bölgemizin tüm dünyaya tanıtılmasında, gerekse bölgede sağladığı istihdam ile vazgeçilmez bir öğedir. Fiyatların yüksek olduğu fikrine kesinlikle katılmıyorum. Kapadokya’da uygulanan balon turu fiyatları, sıcak hava balonculuğunun diğer merkezleri olan Fransa, Tanzanya, Kenya, Myanmar(Burma) ve Avustralya’ya göre çok daha düşüktür. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yeni düzenleme olan slot uygulamasıyla beraber bu sene sezonda talep fazlası oluşacağını düşünüyor, balon turu fiyatlarının yükseleceğini öngörüyorum. Balon turlarına olan talep azlığını dile getiren Murat Bey sanırım ya il dışındaki duruşmaları sebebiyle Ürgüp’de bulunamıyor ya da sabahları yeterince erken kalkmıyor. Bir hava aracı olan sıcak hava balonu ile Kapadokya’nın görülmesinin zevki ile çevreyle uyumu tartışmalı ve yapımına Anıtlar Kurulu’nun nasıl müsaade edeceği belli olmayan sabit bir kuleden Kapadokya’nın görülmesi arasındaki  farkı haber sitenizin takipçilerine bırakıyorum. Murat Bey’in en kısa zamanda balon turu tecrübesini yaşamasını diler, kendisinden bir Ürgüplü olarak daha yaratıcı ve uygulanabilir projeler beklemekteyiz.” dedi.

Haber:Faruk ÖZZENGİN