24 Kasım Pazar günü Kapadokya Düğün Salonu’nda CHP Belediye Başkan Adaylığı için eğilim yoklaması halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşmiştir. Partili partisiz tüm Avanos seçmeninin oy kullandığı bu eğilim yoklaması, halkın kendi geleceğini belirlemesi açısından Türkiye’ye örnek bir uygulama olmuştur.

                Ne zaman halkın görüşüne, kararına başvurulur ise, o zaman halk en doğruyu yapar ve başarır. Bu yüzden eğilim yoklamasına gösterdiği sıcak ilgi ve yoğun katılım halkımızın demokrasi inancının göstergesi olmuştur. Sonuçta halk kazanmıştır, demokrasi kazanmıştır.

                Eğilim yoklaması sonucunda 1204 oyun şahsım için, 1123 oyun da Ahmet Divan bey için kullanıldığı görülmüş, halkımızın CHP Belediye Başkan Adayı olarak tercihini şahsımdan yana kullanmış olduğu ortaya çıkmıştır.

                Şahsıma gösterdiği güven ve teveccühten dolayı halkımıza şükranlarımı iletmek isterim. Ahmet Divan beye üstün gayretleri için tebriklerimi sunarım.

                Ayrıca;  eğilim yoklamasının, demokratik bir ortamda başarıyla gerçekleşmesinde baştan sona önemli katkı sunan CHP Nevşehir İl Başkanı Sayın Ahmet Göktaş ve arkadaşlarına, Avanos İlçe Başkanı Sayın Alper İbaş ve arkadaşlarına, ÖDP İlçe Başkanı Sayın F. Metin Çengel ve arkadaşlarına, örnek bir bilgisayar hizmetinin sunucusu Sayın Hasan Kösen ve arkadaşlarına ve böyle bir örnek uygulamanın gerçekleşmesine hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan ev sahipliği yapan düğün salonu sahibi Sayın Safiye Kavak’a en samimi duygularımla teşekkür eder, saygılar sunarım.