Kırşehir’de yapacağı referandum çalışmaları öncesinhde Nevşehir İl Teşkilatını ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Referandumda evet’in çıkması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söyleyen ve bu konuda eleştirilerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’i il başkanı Kamil Gülmez ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
16 Nisan referandumunda evet çıkması durumunda demokratik açıdan Türkiye’nin üçüncü lige düşeceğinin altını çizen İrgil, “Bizler daha çok bireysel bir çabanın içerisindeyiz. Çünkü devletin bütün imkanları evet için harcanıyor. Bizler inaçla ve haklılığımızın verdiği güçle hayırın bu ülkeye getireceği hayırları anlatmaya çalışıyoruz. Bu anayasa değıişikliğine ülkemizin ihtiyacı olmadığını ve en önemlisi bir şahıs anayasası olduğunu anlıtıyoruz. Bu anayasa değişikliğinin ülkemizin sorunlarını artıracağını ve yararı olmayacağını gittiğimiz her yerde anlatıyoruz. Parlamento ortadan kaldırılmak isteniyor. Ülkedeki bütün kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ve tek adam gücünün getirilmeye çalışıldığını söylüyoruz. 1920’lerde başlayan ve kazanılan millet meclisi ve parlamento sisteminin bir kişi eliyle yeniden saraya taşınmak istenmesinin bu ülkeye hayır getirmeyeceğini anlatıyoruz. Bu çok tehlikeli. Demokratik açıdan 3. Lige düşeceğiz. Halkımızı uyarmaya çalışıyoruz. Devletin bütün imkanları Vaelileri, Kaymakamları ve bütün imkanları halka baskı yapıyorlar. Halk zaten 15 yıldır baştasın ve istediğini yapıyorsun daha ne istiyorsun diyorlar. Ben Türk halykının sağduyusuna inanıyorum” dedi.