Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinde Yakup Zağlanmış’a destek verdiklerini bizzat açıklayan, bu açıklamayı il teşkilatından habersiz yaptıkları nedeniyle teşkilat ile sıkıntılar yaşayan İl Sekreteri Mahmut Bahadır Küsmez’in istifasının ardından aynı karede yer alan İl Yönetim Kurulu Üyesi Atılgan Çelebi’nin de istifa edebileceği konuşuluyor. Bazı partililere göre; Küsmez’in teşkilattan habersiz olarak yaptığı açıklamalar doğrultusunda istifasının ardından Çelebi’nin de istifası gerekiyor. Çelebi’nin istifa etmemesi durumunda Çifte Standart söylemleri ayyuka çıkabilir.

Öte yandan 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Merkez İlçe Kongresine hazırlıklarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisinde Merkez İlçe Başkanı Hakim Demirci, yönetimini oluşturdu. Oluşturulan bu yönetimin seçimden galip çıkması durumunda ise son il başkanlığı seçiminde Ahmet Göktaş’ı desteklemeyen tek ilçe teşkilatı örgütü de tarihe karışacak. Hatırlanacağı üzere il kongresi öncesinde 7 İlçe teşkilatı da açıklamada bulunarak Ahmet Göktaş’ı destekleyecekleri açıklamasında bulunmuştu.

Bu arada eski merkez ilçe yönetiminin yapılacak olan merkez ilçe kongresinde aday çıkarabileceği konuşulurken, büyük bir ihtimalle aday çıkarılmayacak. Ancak bu durum Bülent Yumuş ve ekibinin partideki son kozunu da bitirmesi anlamına geliyor. Zira merkez ilçe delegelerinin büyük bir bölümünün Bülent Yumuş ve eski merkez ilçe yönetimi taraftarı olduğu biliniyordu.

Bütün bu gelişmelerin yanı sıra CHP’nin son genel seçimlerde Üçüncü sıra milletvekili adayı olan Bülent Tekiner ise, kasaba, köy ve ilçe gezilerini aralıksız sürdürüyor. 2015’te yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde liste başı olabilmek için uğraş verdiği gözlenen Bülent Tekiner’in bu gezilerine teşkilatın çok sıcak bakmadığı da gözleniyor.