Nevşehir'de Cumhuriyet Halk Partisi seçim sürecinde adeta kapalı bir kutu gibi.
4 Milletvekili aday adayının adaylık için yarıştığı biliniyor. Ancak bu isimlerden kimlerin hangi kritere göre aday sıralamasında kendilerine yer bulacakları merak konusu.
Mehmet Bilgin, Fulya Gülşen Altınsoy, Faruk Sıraaslan ve Cuma Yorgancı isimlerinin milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğu partide daha önce alınan bilgilere göre aday sıralamasının teşkilat içi yoklamaların ardından genel merkeze sunulacak raporun ardından belirleneceği belirtilmişti. Fakat, aday sıralamasının belirlenmesinde özellikle Faruk Sarıaslan lehine, liste başı olması için parti içerisindeki bazı çevrelerin önemli uğraş verdikleri haberleri de alınıyor.
Daha öncede kamuoyuna aktardığımız gibi Sarıaslan’ın CHP genel merkezindeki ağırlığı nedeniyle kendisine diğer adayların kimliklerine, şahsiyetlerine, parti içerisindeki emeklerine bakılmaksızın bir değerlendirme dahi yapılmadan, birinci sıraya oturtulmak istenmesinin hangi demokrasi anlayışı ile bağdaşacağı ise kamuoyunun merak ettiği bir husus.
Adeta “Oldu da bitti maşallah, nazar değmez inşallah” anlayışına yakışır bir tarzda belirlenmeye çalışılan Cumhuriyet Halk Partisindeki bu fikrin partililer tarafından sindirilip sindirilemeyeceği de soru işareti.