Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte referandum öncesi ziyaretlerine devam ediyor.

CHP Nevşehir İl Teşkilatı yaptığı ‘hayır’ kampanyası doğrultusunda Nevşehir Gündemin Adresi Gazetemiz FİB Haber Merkezini ziyaret etti.

FİB Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ve Genel Koordünatör İbrahim Uysal ile bir süre görüşen Cumhuriyet Halk Parti heyeti faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Gülmez; 'Hayır' demek için binlerce sebebimiz var...!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez,16 Nisan'da yapılacak olan referandumda bizim ‘hayır ’demek için çok sebebimiz var Evet için ise hiçbir gerekçemiz yok dedi. 

CHP İl Başkanı Gülmez açıklamasında; "Referandumda hepimiz, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini hep beraber mi belirleyeceğiz yoksa tek bir kişi mi belirleyecek? Biz bir ulus olarak kendi geleceğimizi kendimiz mi belirleyeceğiz yoksa biz bırakacağız tek bir kişi mi belirleyecek bunun oylaması yapılacak. Her türlü yetkiyi ele alarak gelecek nesillerin nasıl bir Türkiye’de yaşayacağına bizim adımıza 1 kişi karar verecek, bunun oylaması yapılacak. Yurttaşlarımızın, büyük ağırlıkla ülkenin geleceğini “biz belirleriz” diyeceğini düşünüyorum. Adı bugün Erdoğan da olsa, Bahçeli de olsa, hatta bu Kılıçdaroğlu da, olsa vatandaşlarımızın bir kişiye bu kadar sınırsız, bu kadar denetimsiz, Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir yetkiyi vermeyeceklerine inanıyorum" dedi.

‘HAYIR DİYENLERE VEBALIYMIŞ GİBİ DAVRANILIYOR’

Referandum konusunda açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Gülmez, “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Ülkenin bölünüp, parçalanıp başkalarına yem etme edilme durumu söz konusu. Maalesef uzun süreden beri bu anlamda ülke terörle baş başa bırakıldı. İçte ve dışta büyük yıkımlar söz konusu. Siyasi partilerin Yenikapı’daki birlik ve beraberliği maalesef uzun sürmedi. Şimdi tutturmuşlar bir devler başkanlığı. Ülkede milli ve yerli bir şeyden bahsediyorlar. Rahmetli Erbakan’ın yapmak istediği şeyleri yapmak istiyorlar. Ancak onların bu şekilde yaklaşımıyla hiçbir yol kat edemezler. Bir tarafı dışlayarak hiçbir yere varılmaz. Referandumda hayır diyecek olanlara vebalı bir hasta gibi davranmak ülkemizin hiçbir ferdine yakışmayan bir davranıştır.Önümüzdeki süreçte Başkanlık seçimleri var.  Siyasi parti olarak geleceğimizin karanlıkta olacağından kuşku duyuyoruz. Barış ve kardeşlik konusunda tereddütlerimiz yer alıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz ”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren FİB Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ve Genel Koordünatör İbrahim Uysal da, Anayasa metninin vatandaşa doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini belirterek, “Halkımız şüphesiz en doğru kararı verecektir. Ülkemizin huzurlu günlere ihtiyacı var” dedi.