Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Konuşmasına müjdelerle başlayan Başbakan Erdoğan 'ın gündeminde ise Gezi Parkı olayları vardı. Taksim Platformu üyelerinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la görüştükten sonra ültimatom verdiğini ifade eden Erdoğan "Ne platformu olursan ol. Ayaklar ne zaman baş oldu?" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan , kendisi için 'faşist diktatör' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ise "Bana diktatör diyen CHP , faşist diktatör arıyorsa aynaya baksın, geçmişine baksın" ifadelerini kullandı.

İşte Başbakan Erdoğan 'ın konuşmasından satır başları:

- Vatandaşlarımızın önemli kesimini etkileyen bazı müjdeleri paylaşmak istiyorum. Fatih Projesi hızla devam ediyor. Öğretmen ve öğrenciler için tablet bilgisayarların ihalesinde ön yeterliliği aldık. Böylece önemli bir adım atmış alıyoruz. İhaleyi kazanacak firmalar 3 yıl içinde Türkiye 'de yatırım yapacaklar ve üretim yapacaklar.

- Engelli öğretmen adayı kardeşlerimizin de öğretmen olabilecekleri müjdesini vermiştim. Bugünden başlamak üzere 1 Temmuz Pazartesi mesai bitimine kadar 46 branşta 600 engelli öğretmen alımı için işlemleri başlatıyoruz. 

- Bir düzenleme ile kamuda çalışan sözleşmeli personelin devlet memurları kadrosuna geçmesine imkan tanıyoruz. Bugün itibariyle geçmişe yönelik görevde bulunan 657 sayılı kanunun 4B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel 5393 sayılı belediye kanunun 49. maddesine göre çalışan sözleşmeli personel ve 4924 sayılı Kanun Hükümlerine göre çalışan sözleşmeli sağlık personelleri devlet memuru kadrosuna geçebilecek. Şu anda 96 bin 500 personel bulunuyor.

- Akdeniz Oyunları aslında Yunanistan'da yapacaktı. Malum durumlar sebebiyle yapamayacaklarını açıklayınca biz yapmak için adım attık ve 17 ayda bütün çalışmaları gerçekleştirdik. Yüzme havuzundan tutun, atletizm pistlerine kadar her şeyi yaptık. Mersinli bu işe ciddi bir ilgi gösterildi. Bütün müsabakalar tıklım tıklım izleniyor. Türkiye 16 bronz 21 gümüş ve 19 altın madalya kazandı. Ama gelecek çok madalya var.

- Mersin'den hem Milli İradeye Saygı mitingimizi yapmak hem de U20'nin açılışını yapmak üzere Kayseri'ye geçtik. Kayseri'de bu uluslararası spor faaliyeti öncesi büyük bir coşkuyla miting gerçekleştirdik. Hafta içi öğlen saati olmasına rağmen 200 bin kişi katıldı.

- Pazar günü ise Erzurum'da miting gerçekleştirdik. Dadaşlar birilerine enteresan karneler hazırlamışlardı. Erzurum İstasyon Meydanı'nın hıncahınç dolduğuna şahit olduk. Erzurum'un coşkusunu gördük. Bizden bir gün önce MHP 'nin bir mitingi vardı. Onların hali ortada.

- Mitinglerde halkın şiddet eylemlerine nasıl bir tavır aldığını gördük. Milletimiz engin ferasetyle o gösterilerde neyin yapılmak istendiğini net olarak görüyor. Yüz binler, milyonlar, AK Parti'ye gönül veren veya vermeyenler mitinglerde itidali temsil ettiler. Onlar kavgadan yana olmadılar, demokratik haklarını yasaların kendilerine tanıdığı o alanlarda söylediler.

- Şiddet ötekileştirir. Şiddete başvuranlar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Siz dürüstlükten yanaysanız, demokrasinin şartları bellidir. Gelirsiniz bunu yasal çerçeve içerisinde anlatırsınız, seçim zamanı sandıktan neticeyi alırsınız. İşte AK Parti'nin yaptığı budur. Bu millet bu kampanyaları yutmadı. Milletin kimin ne olduğunu gördü ve her zaman haklının yanında yerini aldı.

- Bu gösterileri kışkırtanlar milleti kandıramayacaklarını biliyorlardı o yüzde uluslararası çevrelere seslendiler. Türkçe yerine İngilizce yazmayı tercih ettiler. Kendilerine dışarıdan destekçi bularak o yolda yürüdüler. Bu gösterilere katılanlar çok farklı katmanlardan oluşuyorlar. Bizim hiçbir kompleksimiz yok. Halkın taleplerine yüz çeviren bir hükümet olmadık. Geçtiğimiz 10 buçuk yıl boyunca yüzde 100'ün hükümeti olmak için hassasiyet gösterdik.

- Bu gösterilerde çevre hassasiyeti olanları ayrı tuttuk. Kabul ettiğimiz temsilcileri saatlerce dinledik. Ama bunların yanında samimi olmayanlar da vardı. Başbakan Yardımcımızla yaptıkları görüşmenin ardından ültimatom sallayanlar da vardır. Sen hangi iktidarla konuşuyorsun ya?

- Medya bunlara haddini bildirmiyor. Ne platformu olursan ol. Ayaklar ne zaman baş olmaya başladı? Milletin verdiği yetkiyi iktidar kullanamaz duruma gelirse bittik demektir. AK Parti iktidarına kadar bir alışkanlık vardı. 16 aylık iktidarlarla Türkiye istikrarsızlık içinde yoğruldu. Bunlara iktidar diyemezsiniz zaten.

- AK Parti iktidarıyla istikrar ve güven dönemi başladı. Türkiye 'yi dünyada güven duyulan, saygı görülen bir ülke konumuna getirdik. Saygı duyulan Türkiye 'yi koordineli bu adımlarla yıpratmak istediler. Millet duruma el koydu. Bu gidiş yanlıştır, biz iktidarımızın yanındayız dediler. 20 sent zam için yapılmıyor bu eylemler Brezilya'daki gibi. Ben Brezilya'da oynanan oyunun da aynı merkezden yapıldığına inanıyorum. Brezilya da Türkiye de IMF'ye borcunu ödemiş bir ülke.

- Başından beri faiz lobisi dedim birileri hopladı. Bu lobi birilerini ciddi manada rahatsız ediyor. Medyanın nasıl görevler üstlendiğini hep gördük. Bunları halkımıza görüntüleriyle açıklayacağız. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu oyunları bozacağız.

- CHP 'nin yetersiz, etkisiz, cılız muhalefeti, üst üste yapılan yanlışlar gaflar CHP seçmenini umutsuz bir noktaya taşıdı. CHP sokak sokak çatışma çağrıları yaparak hayal kırıklığı yaşamış kitleleri sokağa taşıdı. Alevi vatandaşlarımız da bu meydanlarda yer aldık. Alevi açılımı isimli toplantılar yaptık. Başbakan Yardımcıma talimatım var, bu çalışmalar yeniden başlayacak.

- Dersim katliamının olduğu dönemde bu ülkenin iktidarı kimdi CHP . O katliam karşısında CHP ne yaptı? Ben Başbakan olarak o dönemde yapılan katliamın özrünü diledim. Ana muhalefetin Genel Müdürü, bu konuyla ilgili kalkıp acaba bir kere özür beyanında bulundu mu?

- Biz yüzde 100'ün hükümeti olarak Alevi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümleri için de önemli adımlar attık. Sadece az önce ifade ettiğim Dersim oalyları bile bizim için çok önemli bir samimiyet göstergesi. Alevi çalıştayları ile sorunlar istişare edildi. Bu topraklar üzerinde bir ve beraber yaşamanın mücadelesi içerisindeyiz.

- CHP Dersim katliamının mimarıdır. Aynı CHP güya Alevi vatandaşlarımızın temsil edildiği partidir. CHP iktidarda olduğu dönemlerde Alevi vatandaşlarımız için ne yapmıştır? Sivas olayları, Maraş olayları yaşandığında iktidar ortağı SHP yani CHP 'ydi. CHP bu olayları engelleyemediği gibi bu olayların hesabını da sormamıştır. 

- CHP 'nin Alevi vatandaşlarımızı tahrik etmek için hangi planlar içinde olduğunu biliyoruz. Kapıların işaretlenmesinden tutun Reyhanlı saldırısına kadar CHP çok tehlikeli bir oyunun içine girmiştir. Sokakta şiddet eylemcilerinin sırtını sıvazlayan da Alevileri kışkırtacak tweetleri atan da CHP 'nin milletvekilleridir. 

- Alevi kardeşlerimizin bu oyunlara karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum. Bu millet için Mevlana neyse Yunus Emre de odur. Pir Sultan Abdal neyse Süleyman Çelebi de odur.

- Bu topraklar üzerindeki her sorunu çözeriz. Çözülmez gibi görünen tüm meseleleri çözüm yoluna koyduğumuz gibi aramızdaki her hukuku çözüm yoluna koyarız. Bir CHP milletvekilinin son derece sorumsuz bir şekilde yaptığı provokasyonlara karşı uyanık olunmasını rica ediyorum. Gerek bu milletvekili gerek onun hemşehrisi olan CHP Genel Başkanı sürekli 'faşist diktatör' deyip duruyorlar. Eğer faşist diktatör görmek istiyorlarsa geçmişlerine baksınlar.

- Bu gösterilere masum gerekçelerle katılanların dışında çok farklı amaçlarla bu gösterilerin arasında yer alanlar da var. Hükümet ile milli iradeyle hesaplarını görmek isteyenler bu gösterileri araç olarak kullandılar. Biz art niyetlilere karşı en başından itibaren dik durduk ve dik durmaya devam edeceğiz.

- Bizi görevden uzaklaştırmaya dönük darbe senaryoları karşısında boynumuzu bükmedik. Çetelerin mafyanın karşısında, Cumhuriyet mitinglerinin karşısında, Danıştay gibi kirli saldırılar karşısında asla boynumuzu bükmedik. Bu olaylar üzerinden bizimle hesap görmek isteyenler karşısında asla geri adım atmayız.

- Milli iradeyi namusumuz ve şerefimiz biliriz. Birileri bu gösterilerin tamamen masum olduğunu son derece sistemli şekilde yaydılar. Sosyal medyada planlı operasyonlar yaptılar. Bazı medya kuruluşları aktif rol aldı, biz de biliyoruz millet de biliyor. Türkiye içinde imtiyazlarını kaybetmiş olanlar bu olaylar üzerinden hesap görme çabası içine girdi. Hatta bu işi hallediyoruz diyenler oldu. Ama benim vatandaşım bunların diliyle hareket etmedi.

- Vandallık barbarlık karşısındaysanız mitinglerinizi yapın. Milletim bunlara da dersini verecek. Başında olan da CHP . Legal illegal örgütlerin peşine takıldı devam ediyor. Bunlar asla iktidar olamayacak. Kaos çıkartmak hükümeti yıpratmak istediler. Adı parti ama parti teşkilatı içine ne kadar terörist grup varsa içeri aldılar. Polis gitti, içeride silahtan tut molotofkokteyline kadar her şey var. Bu nasıl parti? Onlar normal bir parti çalışması içinde olan bir şey değil.

- Aynı şey Divan Oteli için de geçerli. Otele polis saldırdı diyorlar. Meydanlarda polisle çatışanlar oraya sığındılar onun peşinden polis oraya girdi. Yasalarda yataklık etmek de suçtur. Bu yataklık etmektir.

- Bazı ülkeler, bazı liderler bu operasyonlar üzerinden kendi hesaplarını görme içine girdiler. Mesele Gezi Parkı değil hala anlamadın mı diyenlerle birlikte oldular. Meselenin bir hesap görme meselesi olduğunu itiraf ettiler. Onlar zaten başından beri senaryoyu bunun üzerine kuruyorlar.

- Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorlar, ama Taksim Medyanı'nda teröristlerle Atatürk'ün yanyana resimlerini görmezden geliyorlar. Neredesin CHP ulusalcılar neden indirmediniz? AKM işgal altındaydı. Orada asılan paçavralarda teröristlerin posterleri vardı ve Başbakan'a da hakaret içeren pankartlar vardı. CHP ve ulusalcılar ses çıkardı mı? Kuzey Afrika'dan geldim İçişleri Bakanı'ma talimat verdim 24 saat içinde burası temizlenecek, sonra Gezi Parkı 'nı işgalcilerden temizleyin dedim. Yasalarda da var, işgal varsa o tür yerleri işgalden kurtarıp halkın kullanımına sunmaktır.

- Gezi Parkı 'na şafak harekatı uygun değildi dediler, ne yapacaktık keyfinizi mi bekleyecektik? Benimle görüşmeye gelenlere neden duruyorsunuz orada dedim. Yargı kararı var zaten, gençleri neden tutmaya devam ediyorsunuz? Temizleyin orayı dedim yetkimiz yok dediler. E niye geldiniz o zaman yetkiniz yoksa?

- Bizim neyimiz vardı? Mayıs ayında 49 milyar dolarlık havalimanı projesi gerçekleliyor, 2 buçuk milyar dolarlık 3. köprünün adımlarını atıyoruz peki siz ne istiyorsunuz? Sağlıksa ücretsiz zaten, üniversitelerde harç kaldırdık, 480 lira da burs alıyorsunuz. El insaf ya. Biz de üniversite olduk, ama biz böyle imkanları görmedik. Biz yaşamadıklarımızı gençliğimize yaşatmak istiyoruz şu hale bak. Gençler, bu oyuna gelmeyin kullanılmayın. Yapacaklarınızı STK'larla hukuk içinde bunu yapın. 30 yaşında seçilme hakkına sahiptin ey genç kardeşim şimdi seçilme yaşı 25, 18 yaş olması için çalışma yaptırıyorum. Ana muhalefet 18 olur mu parlamento çoluk çocukla mı dolacak diyor. Ama seçmek zordur seçilmek kolaydır.

- Bu ülkede gence hangi partinin sahip olduğunu bilmen lazım. Biz gençlerle yürüdük yürüyoruz ve geleceğe yürüyeceğiz. Kandil simidi gösteriyorlar. İçlerinde sözde sanatçılar çok. Ama ayakkabıyla girilen içinde içki içilen camiyi gizliyorlar. 3 gün Bezm-i Alem Valide Sultan Camii işgal altında. Oradan operasyonlarını idare ettiler. Biz bu tahriklere gelmiş olsaydık bu ülke çok tehlikeli şeyler yaşanabilirdi.

- Karanfil gösteriyor ama polise uygulanan şiddeti göstermiyorlar. Linç ediyorlar resmen. Neden bunları anlatmıyorsunuz? Polisimin de yanlışları vardır doğrudur. Yanlışı olanlarla ilgili soruşturmalar da yapılıyor. Ama geniş baktığımız zaman zulme uğrayan polisimizdir.

- Güya esprili sloganları gösteriyorlar ama küfür dolu hakaretleri göstermiyorlar. Onlar kamu düzenini bozacak biz göremeyeceğiz. Gece yarılarına kadar tencere tava dinlettiler millete. Hani çevreciydi bunlar? Çevreciliğin içinde gürültü, görüntü kirliliği yoktur. Bunlar dev saksı çiçeklerini bile yıktılar ve barikat oluşturdular.

- Uluslararası bir haber ajansının Türkiye temsilcisi tweet atıyor. 'Ekonomiyi durduralım tüketmeyelim bizi dinleyeceklerdir' diyor. Bir insan kendi ülkesine karşı böyle bir komplonun içinde yer alabilir mi? Bu içinde bulunduğu gemiye delik açma zihniyeti denir. Türkiye 'nin düşmanları böyle bir tavrın içine girebilir. Mesele Gezi Parkı değil diyorlardı ya mesele işte bu demokrasiyi Türkiye 'yi ekonomiyi durdurmak. Turizme ağır darbe vurup Türkiye 'nin kaybetmesini sağlamak. Böyle bir zihniyetin barbarlığın karşısında susmak mümkün değil.

- Ekonomik büyüme ve istihdam yatırımla olur bunu biliyoruz. Yatırım yapan herkese kapılarımız açıktır, açık kalacaktır.

- Bu gösterilerin hedeflerinden biri de başarıyla ilerleyen çözüm süreci olmuştur. Gösterilerin ırkçı boyutunu gören Kürt kardeşlerim bu oyuna gelmemiştir. 76 milyonun hemen hemen tamamı bu çirkin oyuna karşı tek yürek olmuştur.

- Çözüm sürecini sabote etmek için kullanılan bu gösterilerin tam tersine kardeşliğimizi daha da perçinlemiştir. Yarın İstanbul'da Akil İnsanlar Heyeti'nin final toplantısını gerçekleştireceğiz. Yarın raporları gözlemleri önerileri istişare edeceğiz. Biz daha sonra yol haritamızı açıklayacağız. 30 yıldır devam eden terör şiddeti bitme noktasına geldi. 

- Gezi Parkı olayları ile mesajları görme imkanımız oldu. Bizler bugüne kadar hep yüzde 100'ün hükümeti olduk. Yüzde 50 ile geldik ama herkese hizmet verdik. bizden önce mevcut iktidar AK Partili belediyelere hakkını vermiyordu. Doğu Güneydoğu Batı'dan daha fazla yatırım aldı. Benim başörtülü bacımla başı açık bacım arasında bir fark gözetmedik. sorunlarını erteleyen değil sorunlarının üzerine cesaretle giden bir Türkiye 'de yaşayacağız.

- Önümüzdeki hafta Salı günü TBMM Başkanlık seçimleri olacak. TBMM Başkanlığı için adayımızı o gün açıklayacağız.